MAE de la Moscova: Rusia nu-și dorește să fie nevoită să intervină în conflictul din Transnistria

Moscova speră că Transnistria nu va fi atrasă în conflictul dintre Rusia și Ucraina, astfel încât Moscova să nu fie nevoită să intervină în soluționarea conflictului. O declarație în acest sens a fost făcută de către Andrei Rudenco, viceministrul de externe al Federației Ruse, scrie ria.ru

Foto: ria.ru

„Să aşteptăm finalul anchetei. Am dori să evităm un astfel de scenariu", a spus Rudenco, întrebat ce ar face Moscova dacă Transnistria ar fi atrasă în conflict.

În regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de „pericol terorist” în stânga Nistrului pentru 15 zile. Tiraspolul a anunțat 3 atacuri înregistrate: cel de la sediul MGB, din orașul Grigoriopol și atacul de la Pașcani.

Mai exact, aseară a avut loc un atac la sediul MGB-ului de la Tiraspol. Așa-zisul departament de Interne a anunțat că este vorba despre un atac cu lansatoare de grenade, iar victime nu sunt.

Biroul de reintegrare a comentat incidentul, iar Serviciul de securitate ucrainean a calificat incidentul drept „provocare pusă la cale de FSB”.

Și în această dimineață au avut loc explozii în orașul Grigoriopol.

Șefa statului a convocat astăzi CSS.

Evenimentele au fost comentate și de Kremlin


Pub