O explozie a avut loc pe aerodromul din regiunea transnistreană. Maia Sandu: Deocamdată nu cunoaștem sursa acesteia

O explozie a avut loc pe aerodromul din stânga Nistrului. Informația a fost confirmată de șefa statului, Maia Sandu, care a menționat că autoritățile de la Chișinău încă nu cunosc sursa acesteia. Declarațiile au fost făcute astăzi, după ședința CSS, convocată în contextul ultimelor evenimente din regiunea transnistreană.

Foto: colaj

„Este o informație despre o explozie, sursa acestei explozii nu o cunoaștem încă”, a spus Sandu.

Presa locală anunța în această dimineață că aeroportul din Tiraspol, care nu este funcțional de mai mulți ani, ar fi fost atacat cu mine, aruncate de drone.

În regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de „pericol terorist” în stânga Nistrului pentru 15 zile. Tiraspolul a anunțat 3 atacuri înregistrate: cel de la sediul MGB, din orașul Grigoriopol și atacul de la Pașcani.

Mai exact, aseară a avut loc un atac la sediul MGB-ului de la Tiraspol. Așa-zisul departament de Interne a anunțat că este vorba despre un atac cu lansatoare de grenade, iar victime nu sunt.

Biroul de reintegrare a comentat incidentul, iar Serviciul de securitate ucrainean a calificat incidentul drept „provocare pusă la cale de FSB”.

Și în această dimineață au avut loc explozii în orașul Grigoriopol.

Maia Sandu a convocat ședința CSS și a declarat că ultimele evenimente reprezintă o escaladare a situației și a anunțat măsurile adoptate de Comisie.


Pub