(video) Maia Sandu, despre atacurile din Transnistria: Pornesc de la forțe din interiorul regiunii, care sunt pro-război, interesate să destabilizeze situația

Șefa statului, Maia Sandu, spune că intențiile de escaladare a situației din stânga Nistrului pornesc de la forțele din interiorul regiunii. „Sunt forțe pro-război și sunt interesate să destabilizeze situația în regiune”, a spus aceasta, după ședința CSS, convocată în contextul situației din stânga Nistrului.

Foto: UNIMEDIA

„Din informațiile pe care le avem la această oră, aceste intenții de escaladare sunt sau pornesc de la forțe din interiorul regiunii transnistrene, care sunt forțe pro-război și sunt interesate să destabilizeze situația în regiune.

Aceasta este informația pe care o deținem la moment, evident continuăm să monitorizăm și să colectăm informații”, a spus Sandu.

În regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de „pericol terorist” în stânga Nistrului pentru 15 zile. Tiraspolul a anunțat 3 atacuri înregistrate: cel de la sediul MGB, din orașul Grigoriopol și atacul de la Pașcani.

Mai exact, aseară a avut loc un atac la sediul MGB-ului de la Tiraspol. Așa-zisul departament de Interne a anunțat că este vorba despre un atac cu lansatoare de grenade, iar victime nu sunt.

Biroul de reintegrare a comentat incidentul, iar Serviciul de securitate ucrainean a calificat incidentul drept „provocare pusă la cale de FSB”.

Și în această dimineață au avut loc explozii în orașul Grigoriopol.

Maia Sandu a convocat ședința CSS și a declarat că ultimele evenimente reprezintă o escaladare a situației și a anunțat măsurile adoptate de Comisie.


Pub