Igor Grosu, despre cei 800 de lei donați deputaților de Paști: Sincer, cred că voi intra în istorie ca cel mai zgârcit speaker

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a confirmat că toți deputații și angajații Legislativului au primit înainte de sărbătorile pascale prime în valoare de 800 de lei. „Au fost în alți ani premii de 3 mii de lei, de 5 mii de lei. Eu voi intra, probabil, în istorie ca cel mai zgârcit speaker”, a explicat șeful organului legislativ, la Puterea a Patra de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Cei care nu folosesc cardul salarial, la mine în fracțiune nu sunt, mă uit după felul cum se comportă, ce-și etalează.

Sincer să vă spun, cred că voi intra în istoria Parlamentului ca cel mai zgârcit speaker.

De-a lungul timpului am văzut 3 mii de lei, 5 mii de lei premii. Acum a fost o inițiativă a secretariatului Parlamentului, a venit cu o sumă mult mai mare. Am zis că nu trece. Că la 8 martie am dat și nu la toți...iată atunci nimeni nu a ieșit să zică nu vor. S-a decis această sumă, evident că aceasta nu satisface și nu rezolvă ceva.

Noi am decis să folosim acești bani pentru activități caritabile în teritoriu.

Nu a fost un gest sau o intenție de a îmbogăți pe cineva”, a declarat Igor Grosu.

Aleșii poporului, care în toamnă și-au majorat salariile, s-au ales acum și cu câte o primă, în sumă de 800 de lei, cu ocazia sărbătorilor pascale. Informația a fost făcută publică de deputatul Partidului „Șor”, Vadim Fotescu, care a aflat despre acest lucru în momentul în care banii i-au ajuns pe card. Secretariatul Parlamentului a confirmat pentru UNIMEDIA că toți angajații din Legislativ, inclusiv aleșii poporului, au primit astfel de prime.

Ministrul Muncii susține că primele acordate cu ocazia diferitor sărbători rămân la latitudinea anagajatorilor și trebuie prevăzute în contractele de muncă. „Recomand tuturor celor care muncesc la negru să se angajeze legal și să poată beneficia de astfel de prime și de asigurările sociale, pentru a-și asigura o pensie”, a declarat Marcel Spatari de la tribuna Parlamentului.


Pub