De la începutul războiului producția de petrol a Rusiei a scăzut considerabil. Au scăzut și exporturile

26 Apr. 2022, 16:39
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
26 Apr. 2022, 16:39 // Actual //  MD Bani

Rusia pompează mai puțin petrol decât înainte de a invada Ucraina, potrivit imaginilor din satelit care măsoară arderea gazelor din câmpurile petroliere rusești, relatează Business Insider.

Potrivit datelor oferite de compania de analiză OilX, între 1 și 19 aprilie, producția de petrol din Rusia a scăzut în medie la 10,1 milioane de barili pe zi, mai puțin decât cele 11 milioane din martie și cele 11,1 milioane din februarie. Scăderea dintre februarie și aprilie reprezintă 9%.

OilX folosește imagini de la sateliții NASA pentru a urmări cantitatea de lumină emisă de platformele petroliere în timp ce acestea ard excesul de gaz natural. Emisiile mai scăzute indică faptul că se pompează mai puțin petrol.

Producţia de petrol din Rusia a fost în perioada 1-19 aprilie cea mai scăzută din septembrie 2020, potrivit OilX. Dacă scăderea continuă în ritmul actual, producţia medie pentru luna aprilie va fi de aproximativ 10 milioane de barili pe zi, potrivit OilX.

Exporturile ruseşti de petrol au scăzut cu 25% în ultima perioadă, veniturile din transporturile de ţiţei scăzând, la rândul lor, de la 240 de milioane de dolari, la 181 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Anul trecut, Rusia a furnizat aproximativ o treime din gazele naturale ale UE şi Marii Britanii, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie. Comisia Europeană a propus reducerea cererii UE de gaz rusesc cu două treimi până la sfârşitul anului 2022.

Wall Street Journal a relatat săptămâna trecută că Rusia exportă din ce în ce mai mult petrol cu eticheta „destinaţie necunoscută”, ascunzând originea petrolului pentru cumpărătorii care doresc să continue să facă afaceri cu Moscova.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău