Vitalie Prodan, student al Facultății Textile și Poligrafie a UTM, împărtășește impresiile despre mobilitatea Erasmus+ la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași

118579116_782958265578746_1862701918732051577_n (1)
Foto: UTM

Vitalie PRODAN, student al Facultății Textile și Poligrafie, programul de studii „Design vestimentar industrial”, anul II, se află din luna martie într-un stagiu de mobilitate academică Erasmus+ la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) din Iași, România, unde va studia până în luna mai, anul curent.

Vitalie PRODAN se declară mândru de faptul că a câștigat concursul de mobilitate academică la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, România – cu o istorie de peste 160 de ani de învățământ ieșean de artă, semnalizându-și apariția în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, este singura instituție de învățământ superior din România aflată în topul QS Global World Ranking 2018, domeniul Artă și Design.

Entuziasmat, studentul a trimis la facultate un mesaj de gratitudine și recunoștință:

„Din primele zile de când mă aflu în mobilitate la Iași am reușit să vizitez multe locuri frumoase și să leg prietenii atât cu studenții de la Facultatea de Arte Vizuale și Design „George Enescu” din Iași, cât şi cu alți studenți Erasmus+, originari din diferite țări.

După rezolvarea tuturor formalităților, doamna Felicia BALAN , coordonatoarea Biroului Relații Internaționale Erasmus+ , mi-a oferit un buddy, iar o studentă Erasmus+ , Veronika, din Republica Cehă – o fire foarte ambițioasă, m-a ajutat să mă acomodez, arătându-mi câteva locuri emblematice ale orașului.

De asemenea, în prima săptămână am mers la „Spring Symphony”, eveniment organizat de Universitatea Naționala de Arte „George Enescu” în sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași, unde am admirat şi ascultat cu atenție studenți din Italia şi Franța, implicați în Erasmus+.

Sunt nespus de fericit să fiu parte a acestui minunat proiect de mobilitate și vreau să-i îndrum și pe alți colegi ai mei să participe la concursurile ERASMUS și să nu rateze șansa de a obține experiență internațională. Sper că și alți colegi ai mei să valorifice oportunitățile de mobilitate în cadrul Programului Erasmus+.”

Universitatea îi urează mult succes la studii, să beneficieze la maxim de oportunitățile academice și multiculturale din cadrul Programului Erasmus+, dar și de ocazia excepțională de a se manifesta în cadrul UNAGE – un veritabil emițător al culturii, care militează pentru protejarea, păstrarea și promovarea creației artistice românești, cultivarea și dezvoltarea gustului pentru frumos și pentru creația autentică!

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente