Examenele de absolvire din regiunea transnistreană au fost anulate din cauza „atacurilor teroriste”

BAC examen Tiraspol
Foto: novostipmr.com

Așa-zisul președinte al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a anunțat azi că examenele de absolvire pentru elevii din Stânga Nistrului vor fi anulate din cauza atacurilor teroriste care s-au produs în ultima zi în mai multe localități.

Anul acesta a fost foarte greu pentru toată lumea. În același timp, în statele vecine au loc evenimente tragice care afectează în mod firesc situația din regiunea transnistreană și atmosfera din societate. Pe lângă aceasta, populația este deranjată de numeroasele atacuri teroriste. De la început, erau anunțate avertizări false despre minarea școlilor, acum infrastructura socială a devenit ținta amenințărilor. Desigur, urmează un răspuns adecvat la fiecare provocare. Trebuie să luăm măsuri restrictive – carantina, izolarea socială, introducerea unui regim special.

În aceste circumstanțe, domeniul nostru de educație încearcă să asigure un proces educațional în cele mai dificile condiții. Cred că în realitățile actuale nu este recomandat să se desfășoare examene de absolvire pentru elevi. Examenele pentru absolvenții claselor a IV-a, a IX-a și a XII-a vor fi anulate, notele finale vor fi puse în baza performanței academice curente.

E de menționat că în regiunea transnistreană a fost anunțat cod roșu de alertă teroristă pentru 15 zile. Acest lucru s-a întâmplat după ce în această dimineață, au avut loc explozii în localitatea Maiac din Stânga Nistrului, fiind afectate două antene de radiocomunicații construite în anii ’60. Iar ieri, în jurul orei 17.00, la Tiraspol au avut loc explozii la așa-zisul Minister al Securității de Stat. Conform informațiilor, focurile au fost trase din RPG-uri. Informația a fost confirmată de așa-zisele autorități din regiune. De asemenea, așa-zisa conducere de la Tiraspol a anulat parada de 9 Mai.

În contextul acestor evenimente, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi, 26 aprilie, ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente