image
Sursa foto: Ion Strungaru

Poliția de frontieră a identificat alte două persoane cu permise false de conducere

În punctele de trecere a frontierei Costești și Criva, polițiștii de frontieră au depistat două permise de conducere, cu semne clare de falsificare.

Într-un caz este cecetat un tânăr moldovean de 28 ani, care se întorcea de la muncă din Germania. Acesta s-a prezentat la punctul de trecere a hotarului Costești, la volanul propriului automobil. În cadrul verificărilor de rigoare, printre documentele înaintate la control a fost și permisul de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile poloneze.

După cercetarea suplimentară a permisului, polițiștii de frontieră au identificat mai multe semne de falsificare. Șoferul, locuitor al raionului Sângerei, nu a putut explica cele depistate, menționând că permisul l-a obținut conform procedurilor legale. A fost înscris la școala auto din Krakowa, unde a achitat pentru studii 300 de euro, ar avea și un bon de plată.

În cel de-al doilea caz este documentată o cetățeancă a Ucrainei în vârstă de 23 de ani, care s-a prezentat în PTF Criva. Tânăra conducea un BMW X6, înmatriculat în Ucraina. Ca urmare a controlului riguros asupra actelor de călătorie a fost depistat permisul de conducere cu indici de falsificare. În declarații, tânăra a specificat că actul a fost obținut pe căi legale, în acest sens ar fi studiat la o școală auto din Ucraina.

Polițiștii de frontieră din Direcția regional NORD cercetează ambele cazuri sub toate aspectele legale. Documentele cu pricina au fost ridicate și vor fi transmise pentru a fi supuse expertizei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: