Acte false la frontieră: Un moldovean și un ucrainean, cercetați

În punctele de trecere a frontierei Costești și Criva, polițiștii de frontieră au depistat două permise de conducere, cu semne clare de falsificare.

Foto: Poliția de Frontieră

Potrivit informațiilor, într-un caz este cecetat un tânăr moldovean de 28 ani, care se întorcea de la muncă din Germania. Acesta s-a prezentat în PTF Costești, la volanul mașinii personale. În cadrul verificărilor de rigoare, printre documentele înaintate la control a fost și permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile poloneze. După cercetarea suplimentară a permisului, polițiștii de frontieră au identificat mai multe semne de falsificare. Șoferul, locuitor al raionului Sângerei, nu a putut explica cele depistate, menționând că permisul l-a obținut conform procedurilor legale. A fost înscris la școala auto din Krakowa, unde a achitat pentru studii 300 de euro, ar avea și un bon de plată.

În cel de-al doilea caz este documentată o cetățeancă a Ucrainei de 23 de ani, care s-a prezentat în PTF Criva. Tânăra conducea un BMW X6, înmatriculat în Ucraina. Ca urmare a controlului riguros asupra actelor de călătorie a fost depistat permisul de conducere cu indici de falsificare. În declarații, cetățeancă a specificat că actul a fost obținut pe căi legale, în acest sens ar fi studiat la școala auto din Ucraina.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regional Nord cercetează ambele cazuri sub toate aspectele legale. Documentele cu pricina au fost ridicate și vor fi transmise către expertiză.


Pub