Activiștii Greenpeace Norvegia au protestat în largul mării împotriva importului de petrol rusesc în țară

port
Foto: www.reuters.com

Potrivit Reuters, activiștii Greenpeace Norvegia au încercat, astăzi, 25 aprilie, să blocheze o navă de import și transport a petrolului rusesc în Norvegia, spre orașul Oslo. Activiștii au înconjurat nava în semn de protest față de războiul din Ucraina.

Conform agenției de presă, reprezentanții Greenpeace Norvegia au sosit cu o barcă mică la navă gigantică petrolieră și s-au legat de lanțul ancorei, încercând să împiedice, astfel, descărcarea unei încărcături de 95 000 de tone de petrol în portul din orașul Oslo.

„Petrolul nu este doar cauza crizelor climatice, dar și a războaielor și conflictelor. Sunt șocat că Norvegia funcționează ca port liber pentru petrolul rusesc despre care știm că finanțează războiul lui Putin”, a declarat șeful Greenpeace Norvegia, Frode Pleym.

Potrivit informațiilor, grupul a cerut guvernului norvegian să interzică importurile de combustibil fosil rusesc și a menționat că compania norvegiană Esso a Exxon Mobil ar trebui să anuleze orice contract de import din Rusia după invazia ei în Ucraina.

Potrivt agenției, Esso Norvegia a fost de acord să cumpere petrolul respectiv înainte de izbucnirea războiului și nu are în planuri alte achiziții din Federația Rusă. Declarația a fost făcută de un purtător de cuvânt al companiei pentru cotidianul norvegian Dagbladet, transmite Reuters.

De asemenea, agenția de presă relevă că compania Esso nu a răspuns imediat unei solicitări de comentariu față de evenimentul desfășurat atunci când a fost contactată de jurnaliștii de la Reuters.


Amintim că în data de 24 februarie 2022, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente