Autoritățile de la Chișinău își „exprimă îngrijorarea” după exploziile de la Tiraspol

gov
Foto: sputnik.md

Biroul Politici de Reintegrare al Republicii Moldova a venit cu un prim comentariu în privința exploziilor care au avut loc la Tiraspol în această seară. Autoritățile de la Chișinău au menționat că „își exprimă îngrijorarea” și „cheamă la păstrarea calmului”.

„Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în orașul Tiraspol. Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare, nu există victime sau persoane rănite.

Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autoritățile constituționale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat”, se arată în mesajul autorităților de la Chișinău.

Amintim că astăzi, în jurul orei 17.00, la Tiraspol au avut loc explozii la așa-zisul Minister al Securității de Stat. Conform informațiilor, focurile au fost trase din RPG-uri. Informația a fost confirmată de așa-zisele autorități din regiune.

Anton Heraşcenko, unul dintre consilierii ministrului de interne de la Kiev, a comentat exploziile care au avut loc astăzi la Tiraspol: „Nu vom fi mirați dacă aceasta este încă o provocare din partea Federației Ruse”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente