(sondaj) Cetățenii nu cred în reforma Justiției: 68 la sută dintre moldoveni cred că sistemul a trecut sub controlul celor de la conducere

Marea majoritatea moldovenilor consideră că Justiția în țara noastră este controlată de PAS. Cel puțin așa arată rezultatele unui sondaj socio-politic realizat de compania IMAS.

Foto: UNIMEDIA

Marea majoritatea a moldovenilor consideră că Justiția în țara noastră este controlată de PAS, iar reținerile care au loc în ultima perioadă sunt doar răfuieli politice.

Potrivit studiului, 68 la sută dintre cetățeni sunt de părerea că Justiția trece sub influența actualii puteri și doar 20% consideră că este independentă, alte 12% dintre respondenți au refuzat să răspundă la această întrebare.

Participanții la sondaj au fost întrebați și despre ce părere au despre reforma din domeniul justiției. Cei mai mulți cetățeni, 55% susțin că nu s-a făcut nimic și este la fel de multă muncă în justiție. Doar 13% consideră că acestă reformă avansează cu pași concreți și eficienți. 


Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1109 respondenți, iar marja de eroare este de 3%. Datele au colectate în perioada 4-18 aprilie.


Pub