Noutăți bune pentru Moldova! Atleta Lilia Fisikovici a câștigat aurul la un maraton din Polonia

alergat
Foto: Cracovia Maraton/Facebook

Atleta Lilia Fisikovici a luat primul loc la maratonul din Cracovia (oraș din Polonia), cu rezultatul de 2:40:35. Pe locurile II și III s-au clasat două sportive din Polonia.

Pe locul II s-a clasat Anna Bodnar din Polonia, cu rezultatul 2:58:29, iar pe locul III, tot din Polonia, Nicola Szafarczyk, care a înregistrat rezultatul de 3:06:18.

Participantă la Jocurile Olimpice de la Rio și Tokyo, Lilia Fisikovici are ca obiectiv calificarea și la Paris 2024.

Lilia a început să practice acest sport după ce a mers împreună cu o prietenă la Școala sportivă de atletică ușoară în Tiraspol. „Am început să practic acest sport la vârsta de 12 ani. După primele antrenamente, am văzut că-mi iese bine și că îmi place acest sport, și uite că, până în prezent, alerg și am reușit să obțin rezultate bune în acest domeniu”, ne-a povestit atleta în cadrul unui interviu.

Atleta spune că ține minte foarte bine prima ei competiție și este mândră și în prezent de rezultatul obținut la vârsta de 12 ani la un campionat din țară. Dar cea mai importantă competiție pentru Lilia a fost în 2016, când a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.. Întregul interviu îl puteți citi AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente