(video) Alexandru Obadă – tânărul care le predă robotica copiilor veniți din Ucraina

Alex Obadă
Foto: diez.md

La momentul de față, în Moldova sunt peste 90 000 de cetățeni ai Ucrainei, dintre care jumătate sunt copii. Societatea noastră s-a mobilizat și fiecare încearcă să fie util prin donații, servicii gratuite sau voluntariat. Alexandru Obadă este unul dintre acei tineri care a decis să contribuie și el cu ceea ce poate pentru a ajuta acei copii să treacă mai ușor peste momentele dificile și să se acomodeze noului mediu. Așa a început să predea robotica la Clasa Viitorului pentru copiii care au venit la noi în țară din Ucraina.

Alexandru este angajat la Clasa Viitorului, dar în zilele de marți și vineri, între orele 14.00-16.00, el face voluntariat și predă robotica unei grupe de aproximativ 10 copii din Ucraina.

Tânărul ne spune că robotica le permite copiilor să-și dezvolte abilități unice – să gândească abstract. Astfel, ei își dezvoltă gândirea logică.

Așa gen de activități cu copiii mai au loc și la alte centre cum ar fi Mediacor și Artcor.

Vedeți mai jos interviul cu Alexandru Obadă.

https://www.youtube.com/watch?v=XL-0M4T1Hy4

Clasa Viitorului, Artcor și Medicor au anunțat organizarea activităților pentru copiii refugaților încă din primele zile ale declanșării războiului.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente