Mihail Podoliak: Apetitul Moscovei continuă să crească. Este evident că următoarea țintă va fi Moldova

Consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak reiterează afirmația că următoarea țintă a Rusiei este Republica Moldova. Acesta declarat că „apetitul Moscovei continuă să crească”, după ce aceasta a anunțat că vrea coridor terestru spre sudul Ucrainei și ieșire în Transnistria.

Foto: tass.com

„Apetitul Moscovei continuă să crească. Acum s-a orientat spre sudul Ucrainei și accesul în Transnistria, unde se spune că rușii sunt asupriți. Este vident că următoarea țintă a armatei de jefuitori și violatori va fi Moldova. Ceea ce demonstrează din nou că UA luptă astăzi pentru securitatea Europei”, a scris Podoliak pe twitter.

Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat obiectivele pentru cea de-a doua fază a „operațiunii speciale”. „Una dintre sarcini este stabilirea controlului deplin asupra Donbasului și a Ucrainei de Sud, ceea ce va permite crearea unui coridor terestru către Crimeea și o ieșire către Transnistria”, a declarat generalul-maior Rustam Minekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central.

Oficiul președintelui Ucrainei a venit cu un răspuns la „obiectele în cea de-a doua fază a operațiunii speciale enunțate de Rusia. „Acesta este un război pentru libertate și vom câștiga”, a declarat oficialul ucrainean Andrei Ermac.

„Rusia și-a anunțat planul pentru a doua fază a războiului. Ei cred că pot captura Donbasul și sudul Ucrainei, mizând pe presiunea economică a statului nostru.

Avem propriile noastre scenarii pentru apărarea Ucrainei și vreau să vă reamintesc că multe dintre planurile Kremlinului au fost deja distruse de armata și a poporului nostru. Acesta este un război pentru libertate și vom câștiga”, a scris acesta pe telegram.

La data de 19 aprilie, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a anunțat că Rusia începe următoarea fază a operațiunii speciale din Ucraina. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu.

Rusia a atacat Ucraina, pe 24 februarie 2022, anunțând o „operațiune de denazificare și demilitarizare”.


Pub