(podcast) Comediantul Ivan Liulenov, despre interzicerea panglicii „Sfântul Gheorghe” în Moldova: „Rusia a transformat acest simbol într-unul fascist”

Mai Departe
Foto: Rockit Moldova

Panglica „Sfântul Gheorghe” a fost interzisă în Moldova începând cu 20 aprilie 2022, la fel și simbolurile „Z” și „V”, utilizate de armata rusă în războiul din Ucraina. Autoritățile susțin că vor ca simbolistica respectivă să nu fie asociată cu numele eroilor care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, făcând referire la faptul că aceleași simboluri sunt utilizate pentru a susține, promova și motiva agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

Comediantul Ivan Liulenov, care a devenit celebru după ce a participat la câteva show-uri de umor din Ucraina, a vorbit în cadrul podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău despre ce înseamnă pentru el interzicerea simbolurilor respective.

„În această perioadă în Rusia acest simbol este transformat într-unul fascist. Ei profită de memoria celor care au luptat în al Doilea Război Mondial și o transformă într-un cu totul alt simbol. Aici e vorba de manipulare și oamenii ar trebui să facă diferența. Străbunii noștri – da, cu toții ne amintim de ei și îi iubim, însă războiul înseamnă agresiune și răutate”, a declarat Liulenov la podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Comediantul a discutat pe larg și despre cum vede el războiul din țara vecină, mai ales că de Ucraina îl leagă o mare parte din cariera sa.

Ediția video a podcastului „Mai Departe” cu discuția dintre Artur Gurău și Ivan Liulenov o puteți urmări mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente