‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleProtecția juridică a proprietății, program de master disponibil la UASM

Protecția juridică a proprietății, program de master disponibil la UASM

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Studiile de masterat reprezintă al doilea ciclu de studii universitare, o continuare a studiilor de licență care asigură aprofundarea cunoștințelor în acest domeniu sau în unul apropiat.

În cadrul Facultății Cadastru și Drept al UASM a fost organizat Programul de master de profesionalizare la specializarea „Protecția juridică a proprietății”, elaborat în conformitate cu Nomenclatorul domeniilor de formare profesională și al specialităților, care se organizează pe domeniul general de studii 042 Drept.

Programul oferă oportunitatea de a dezvolta unele competențe necesare oricărui absolvent sau practician cu studii superioare din domeniul științelor juridice, economice, administrative sau alt practician cu studii de licență.

Pot să-și continue studiile la master deținătorii diplomelor de licență în drept sau un act echivalent recunoscut.

Programul de masterat „Protecția juridică a proprietății”  presupune atât accesul consecutiv adresat absolvenților ciclului I licenţă în domeniul Drept, cât şi accesul non-consecutiv adresat studenţilor care au absolvit ciclul I licenţă în alte domenii generale de formare profesională. 

Deţinătorii diplomelor de licenţă într-un alt domeniu de formare profesională vor acumula 30 de credite de studii transferabile la disciplinele aferente domeniului dreptului, în regim extracurricular.

‹ adv ›

Programul de formare profesională este fundamentat pe baza unui plan de învățământ, care include, pe lângă cursurile de bază menite să fortifice competenţele generale, o serie de cursuri de specializare, ce vor dezvolta competențe instrumentale specifice domeniului de formare profesională.

Obiectivele programului de master sunt orientate spre dezvoltarea capacităților generale şi specifice, care, în integritatea lor, contribuie la formarea specialiştilor performanţi, pregătiţi atât sub aspect teoretic, cât şi practic pentru toate structurile statale, dintre care:

  • ramura executivă – pregătirea profesională şi aprofundarea cunoştinţelor specialiştilor Ministerului Agriculturii a autorităților publice centrale de specialitate privind activitatea legislativă, cât şi cea locală;
  • ramura jurisdicţională – aprofundarea cunoştinţelor şi formarea abilităţilor practice a judecătorilor, avocaţilor în domeniul jurisdicției civile și de contencios administrativ;
  • societăţii civile – pregătirea specialiştilor şi formarea abilităţilor practice a membrilor organizaţiilor neguvernamentale privind protecţia juridică a proprietății, protecția drepturilor fundamentale ale omului etc.

Programul de master oferă cursuri compacte, interdisciplinare, în sistem modular, cu evaluarea organizată la finalizarea cursului/modulului.

‹ adv ›

Masteranzii vor beneficia și de un modul de discipline la libera alegere, care asigură extinderea cunoştinţelor şi dezvoltarea unor aptitudini în domeniul de formare profesională ales, cât și în alte domenii adiacente.

Studiile de master „Protecția juridică a proprietății” corespund nivelului 7 al Cadrului European al Calificărilor.

Evaluarea rezultatelor academice ale studenților, care urmează programe de master, se realizează în baza metodologiei stabilite de UASM, cu aplicarea sistemului de credite transferabile.

Studenţii ciclului II care realizează obiectivele programului de master şi susţin cu succes teza de master primesc titlul de master în domeniul general 042 Drept, cu eliberarea diplomei de studii superioare de master, însoţită de suplimentul la diplomă, redactat în limbile română şi engleză.

Programele de studii universitare de master se pot organiza la formele de învățământ cu frecvență. 

Durata studiilor de master este de 2 ani.

Pentru mai multe detalii, accesați uasm.md.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›