(video) Scandal la CMC. Cojocaru către Popa: Eu fac populisme sau voi?! Mâine eu o să merg cu toți acești oameni la Maia Sandu la Președinție
Consiliul Municipal Chișinău s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară. Pe ordinea de zi sunt 50 de subiecte, printre care și cel cu privire la aprobarea Metodologiei de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chișinău, dar și proiectul cu privire la modificarea bugetului municipal Chișinău pentru 2022.
Foto:

15:25 Proiectul prezentat de Dinari Cjocaru a stârnit un adevărat scandal la ședința CMC: Doamna Popa, eu fac populiesme sau voi?! După ce consilierul Cojocaru a artibuit președintei diminutivul de „Măiuța Sandu”, Popa i s-a adresat - „Dinăruș”. Cu 38 de voturi pro proiectul a fost votat.

15:11 Mandatele de consilieri municipal pentru Doina Serghei și Oleg Șerepitco au fost aprobate cu votul a 39 de consilieri.

Consilierilor municipali din fracțiunea PSRM Ghenadie Botnaru și Vasilie Chirtoca au depus cererea de demisie. Mandatele acestora au fost ridicate în baza cererii la ședința de la 12 aprilie a CEC.

15:05 Luările de cuvânt s-au finalizat. Consilierii municipali trec la examinarea ordinei de zi.

14:27 Dumitru Ivanov, consilier al fracțiunii PAS, denunță abuzuri pe proiectele finanțate din bugetul civil: Se atestă o creștere considerabilă. Iar anul acesta chiar dacă au fost 28 de proiecte propuse, doar 10 au fost aprobate, și acelea fiind dubioase.

14:24 Subiectul animalelor fără adăpost, readusă în discuție. Irina Iacovenco vine cu a opta luare de cuvânt pe această temă.

14:16 Luări de cuvânt continuă. Vitalii Voznoi:La noi a fost introdus pe ordinea de zi un proiect straniu - regulamentul de intrare în Primărie. Din nou aprobăm proiecte fără consultări, da domnul Talmaci?

13:00 Consilierii municipali au luat o pauză până la ora 14:00.

12:30 Au loc luări de cuvânt.

11:10 Au fost retrase de pe ordinea de zi subiectele cu privire la acceptarea donației oferite de Primăria Sectorului 2 al Municipiului București pentru finanțarea proiectului „Renovarea sediului din bd. Dacia, nr. 37/1, destinat Centrului Municipal de Tineret, cu privire la aprobarea Metodologiei de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chișinău, cu privire la aprobarea catalogului de prețuri „Colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor municipale din municipiul Chișinău”, cu privire la semnarea scrisorii de intenție, în vederea transmiterii Contractului de Finanțare FI No 81.436 SerapisNo 2011 0235 din 19.12.2013 încheiat între S.A. „Apă-Canal Chișinău” și Banca Europeană de Investiții, cu privire la aprobarea tarifelor pentru repartizarea loturilor destinate înhumărilor, a taxelor pentru întreținerea cimitirelor și accesul cu mijloacele de transport pe teritoriul lor.

11:00 Alexandr Odințov a propus ca Executivul să retragă trei subiecte de pe ordinea de zi cel cu privire la aprobarea tarifelor pentru repartizarea loturilor destinate înhumărilor, a taxelor pentru întreținerea cimitirelor și accesul cu mijloacele de transport pe teritoriul lor; pentru consultări suplimentare - proiectele de decizie cu privire la aprobarea Metodologiei de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chișinău, dar și cel cu privire la aprobarea catalogului de prețuri Colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor municipale din municipiul Chișinău.

10:51 Ședința a început cu o întârziere de o oră. Corneliu Pîntea, ales președintele ședinței.

Urmărește live pe UNIMEDIA:


Pub