(video) Șoigu, raport lui Putin: „Mariupol este „eliberat”, dar în Azovstal mai sunt luptători”

Orașul Mariupol este sub control rusesc, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la o întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. „Trupele rusești „au eliberat” Mariupolul, dar două mii de luptători sunt pe teritoriul uzinei Azovstal”, a declarat ministrul, scrie ria.ru

Foto: captură video

Întrevederea a avut loc în această dimineață.

„Situația din oraș este calmă, ne permite să începem restabilirea ordinii, revenirea populației la o viață liniștită. Cât despre cei care au fugit la uzina Azovstal și sunt blocați acolo, avem nevoie de vreo trei - patru zile pentru a-i evacua", a spus acesta.

„Trebuie să ne gândim <...> la păstrarea vieții și a sănătății soldaților și ofițerilor noștri. Sugerați încă o dată tuturor celor care încă nu au depus armele să facă acest lucru. Partea rusă le garantează viața și un tratament decent în conformitate cu dreptul internațional", a declarat Putin.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a plasat noaptea trecută o înregistrare audio pe canalul său de Telegram în care anunță că astăzi până la prânz sau după combinatul siderurgic din Mariupol, Azovstal, va trece în totalitate sub controlul forțelor militare ale Federației Ruse.

Pe 20 aprilie 2022, Federația Rusă a anunțat că a transmis Ucrainei proiectul de pace, cu puncte foarte clare, iar „mingea este în terenul Kievului”


Pub