Ultima oră! Dumitru Robu a venit să ceară ridicarea imunității deputatului BCS, Radu Mudreac

Procurorul general interimar Dumitru Robu cere Parlamentului ridicarea imunității parlamentare a lui Radu Mudreac, deputat BCS.

Foto: captură video

Potrivit cererii, la data de 20.04.2022, prin Ordonanța Procurorului General interimar, a fost începută urmărirea penală în cauza penală în privința deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Radu Mudreac, precum și a altor persoane pe faptul existenței bănuielii rezonabile despre comiterea infracțiunii prevăzute de articolul 243, alineatul 3, litera ”b” din Codul penal.

Astfel, se solicită ridicarea imunității parlamentare deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Radu Mudreac; încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, aplicării măsurii preventive – arestare preventivă și/sau arestare la domiciliu, percheziției și trimiterii cu rechizitoriu în judecată a deputatului.

Cererea a fost transmisă pentru examinare Comisiei juridice, numiri și imunități.

Conform art.95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.


Pub