Chicu: Zaharova doar face jocul PAS-ului. De ce n-ar face-o, dacă tot suntem principalii lor finanțatori

Fostul premier, Ion Chicu, s-a arătat indignat de declarațiile ministrelor de externe ale Ucrainei și Rusie. „Ucraineanca ne numește profitori pe seamă tragediei lor, iar „diplomata” asta - ne amenință cu răspuns dureros”, a declarat Chicu.

Foto: Colaj

„Faptul că gruparea PAS încearcă cu orice preț și prin orice metode să distragă atenția moldovenilor de la catastrofa social-economică în care au adus țara, este evident. Azi, vor prelungi starea de urgență încă pe 60 de zile, ca să ne poată ține pe toți „în ocol”. Nicio țară n-a introdus asemenea regim - doar noi.

Totuși, rușii, ucrainenii și alți parteneri, ar trebui să respecte măcar elementarele rigori diplomatice în raport cu țara noastră. „Răspuns dureros” în condițiile actuale seamănă cu amenințare deschisă, care doar toarnă apă la moara celor, care urzesc planuri de a ne băga și pe noi în acest război.

Astfel, Zaharova doar face jocul PAS-ului. De ce n-ar face-o, dacă tot suntem principalii finanțatori ai lor, luând în calcul prețul plătit de noi pe gaz - cel mai mare plătit Gazpromului de cineva, inclusiv țările-membre NATO”, a scris fostul premier.

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova a venit cu mesaj către autoritățile de la Chișinău.

„Sunt lucruri care nu pot fi trădate, aceasta este o trădare, naturală, reală”, a spus Zakharova în cadrul unui briefing. „Astfel de decizii provoacă indignare și cu greu corespund declarațiilor conducerii moldovenești despre angajamentul față de statutul neutru al republicii”, a adăugat ea.

„Încă o dată, facem apel la Chișinăul să renunțe la retorica confruntatoare care dăunează cooperării ruso-moldovenești, sau vom răspunde. Aceste răspunsuri vor fi dureroase", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe. „Nu este alegerea noastră și nu susținem o astfel de retorică”, a subliniat Zakharova.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a luat act de aceste declarații și le califică drept „retorica neconstructivă și inacceptabilă la adresa Președintelui Republicii Moldova”.


Pub