(video) Putin: Asaltarea zonei industriale din Mariupol este irațională, teritoriul trebuie blocat ca să nu treacă nici musca. Cum a comentat Zelenski

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că asaltarea zonei industriale este irațională. „Să fie blocată zona în așa fel încât să nu treacă nici musca”, a spus Putin la întâlnirea cu Șaigu, scrie ria.ru. Totodată, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că armata ucraineană face tot posibilul pentru a debloca Mariupolul, transmite unian.net.

Foto: islamtimes.org

„Consider că propunerea de asalt a zonei industriale este nepotrivită. Dispun să fie anulată”, a spus președintele rus.

Președintele ucrainean a declarat că la moment soldații din Ucraina nu pot recupera Mariupolul pe cale militară.

Zelenski a mai spus că până prezent „s-a făcut tot ce sa putut”. „În oraș a fost distrus practic totul, 95-98% din clădiri”, a declarat Zelenski.

Orașul Mariupol este sub control rusesc, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la întrevederea de astăzi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. „Trupele rusești „au eliberat” Mariupolul, dar două mii de luptători sunt pe teritoriul uzinei Azovstal”, a declarat ministrul.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a plasat noaptea trecută o înregistrare audio pe canalul său de Telegram în care anunță că astăzi până la prânz sau după combinatul siderurgic din Mariupol, Azovstal, va trece în totalitate sub controlul forțelor militare ale Federației Ruse.

Pe 20 aprilie 2022, Federația Rusă a anunțat că a transmis Ucrainei proiectul de pace, cu puncte foarte clare, iar „mingea este în terenul Kievului”


Pub