Cum explică ministrul Muncii acordarea celor 800 de lei deputaților, în ajun de Paști, nu și pensionarilor: Mai bun cadou decât indexarea de 13% nu știu dacă guvernarea putea să facă

Ministrul Muncii susține că primele acordate cu ocazia diferitor sărbători rămân la latitudinea anagajatorilor și trebuie prevăzute în contractele de muncă. „Recomand tuturor celor care muncesc la negru să se angajeze legal și să poată beneficia de astfel de prime și de asigurările sociale, pentru a-și asigura o pensie”, a declarat Marcel Spatari de la tribuna Parlamentului.

Foto: UNIMEDIA

„Toți angajatorii prevăd aceste plăți către salariați, nu este vorba doar de Guvern. Toți stabilesc niște reguli de salarizare, premii de sărbători sau de ziua profesională, care se acordă în baza contractelor de muncă. Aș îndemna toate persoanele, care muncesc la negru să se angajeze, ca să beneficieze de toate aceste prime, bonusuri și de asigurările sociale, pentru a avea o pensie ulterior”, a explicat Spatari.

„Pensionarii le vor primi?”, a întrebat deputata fracțiunii Șor, Reghina Apostolova.

„Dacă vorbim despre acel ajutor unic, acesta se acorda pentru a compensa din sărăcia pensionarilor. Noi am pledat pentru majorarea ce vine lunar, nu doar ca un ajutor unic. Abordarea noastră este că fondul de pensii trebuie să fie fond de pensii și vom crește pensia minimă. Mai bun cadou decât indexarea cu 13% nu știu dacă guvernarea putea să o facă”, a răspuns ministrul Muncii.

​​Aleșii poporului, care în toamnă și-au majorat salariile, s-au ales acum și cu câte o primă, în sumă de 800 de lei, cu ocazia sărbătorilor pascale. Informația a fost făcută publică de deputatul Partidului „Șor”, Vadim Fotescu, care a aflat despre acest lucru în momentul în care banii i-au ajuns pe card. Secretariatul Parlamentului a confirmat pentru UNIMEDIA că toți angajații din Legislativ, inclusiv aleșii poporului, au primit astfel de prime.


Pub