Cuibul mafiei cărnii! Protectorul socialist Mudreac „cu lacrimi de crocodil”. Bumacov pune gaz pe foc: Este corupt

21 Apr. 2022, 14:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Apr. 2022, 14:16 // Actual //  Lupu Eduard

Reacțiile se țin în lanț, după ce astăzi, 21 aprilie procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit în parlament cu solicitarea ridicării imunității parlamentare deputatul PSRM, Radu Mudreac, fiind bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Cu un comentariu la acest subiect a venit și fostul ministru al Agriculturii, Vasile Bumacov, unde îl învinuiește pe Mudreac și fratele lui Igor Dodon că în perioada anilor 2010 „reprezentau mafia cărnii”, scrie realitatea.md.

Mai exact, Vasile Bumacov face trimitere la anii 2005-2008, când Radu Mudreac a deținut funcția de șef al Serviciului Sanitar Veterinar de Stat al municipiului Chişinău și 2008-2010 când a fost director general al Agenţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Produselor de Origine Animală.

Totodată, Bumacov confirmă și faptul că, Mudreac ar fi făcut „afaceri” și cu Alexandru Dodon, fratele lui Igor Dodon, care i-a fost adjunct în acea perioadă, iar ulterior, în 2014 când a ajuns deputat în Parlament pe listele PSRM l-a angajat ca asistent.

„În sfârșit! Eu cu ministrul Cosarciuc încă în 2010 l-am concediat pentru corupție, când cu fratele lui Dodon reprezentau mafia cărnii”, a comentat fostul ministru al Agriculturii, în cadrul unei știri publicată de Realitatea.md, despre cererea Procuraturii Generale, privind ridicarea imunității parlamentare deputatului socialist.

Vasile Bumacov a îndeplinit funcția de Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare din 14 ianuarie 2011 până la 18 februarie 2015, după ce l-a înlocuit pe Valeriu Cosarciuc (2009 – 2011). Ulterior, Vasile Bumacov a fost numit de președintele țării Nicolae Timofti la 3 februarie 2016 în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Japonia. Și-a încheiat misiunea la 11 august 2020, când a fost rechemat din funcție de președintele Igor Dodon.

Precizăm că, Alexandru Dodon a fost demis din funcția de vicedirector al Agenţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Produselor de Origine Animală în 2010. Tot atunci a fost concediat și Radu Mudreac, care deținea funcția de director, pentru multiple încălcări grave, constatate conform unui act din 1 iulie 2010, ca rezultat al evaluării avizelor sanitar-veterinare de export și import, semnate de aceștia în perioada 12 ianuarie – 17 februarie 2010.

Amintim că, la ședința de astăzi, 21 aprilie a Parlamentului, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit cu solicitarea către Legislativ de a-i încuviința ridicarea imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, aplicării măsurii preventive – arestare preventivă și/sau arestare la domiciliu, percheziției și trimiterii cu rechizitoriu în judecată a deputatului, fiind bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari, într-un dosar penal intentat încă în luna august 2021 de către CNA, pe când instituția era condusă de către Ruslan Flocea, numit în funcție de către PSRM.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău