Criptomiliardarul Sam Bankman-Fried vrea să vorbească cu Elon Musk despre Twitter. Cum poate fi implementat blockchain

20 Apr. 2022, 13:13
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
20 Apr. 2022, 13:13 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Criptomiliardarul Sam Bankman-Fried vrea să vorbească cu Elon Musk despre tehnologiile utilizate în rețelele sociale, scrie Business Insider.

Într-un interviu de marți pentru Bloomberg, directorul executiv al FTX a spus că „modelul spart” al rețelei sociale poate fi remediat folosind blockchain.

Una dintre cele mai mari probleme cu companiile de social media, a spus el, este că toate platformele sunt independente unele de altele. El a dat exemplul Facebook și WhatsApp, care fac ambele parte din Meta.

„Nu există posibilitatea de a vedea un tweet pe Facebook. Dacă trimiteți mesaje cuiva pe Facebook, nici măcar WhatsApp nu îl poate citi și chiar e aceeași companie. Deci, este un sistem cu adevărat dezordonat în care nu există conexiune între platforme.”

Bankman-Fried a împărtășit ceea ce crede că ar fi o metodă bună de comunicare pe astfel de platforme pentru a rezolva problema interoperabilității.

„Puneți mesajele de bază direct pe blockchain. Ceea ce înseamnă că orice platformă, în teorie, ar putea accesa aceleași seturi de mesaje. Și, deci, indiferent dacă utilizați Facebook, Twitter sau orice ar fi această platformă… ei se bazează pe toate mesajele”, a spus el.

De asemenea, criptomiliardarul crede că utilizarea tehnologiei blockchain în spațiul rețelelor sociale ar stimula concurența. Interoperabilitatea între platforme „permite mai multă concurență, deoarece înseamnă că noi oameni pot intra în spațiu fără a fi la kilometri în urmă în ceea ce privește creșterea bazei de utilizatori”, a spus el.

Întrebat dacă a vorbit direct cu Musk despre ideile sale, Bankman-Fried a spus că încă nu a vorbit.

„Nu am vorbit direct cu Elon despre asta, dar aș fi entuziasmat”, a spus el.

Musk s-a oferit săptămâna trecută să cumpere Twitter într-o afacere care a evaluat platforma de socializare la 43 de miliarde de dolari, spunând că ar dori să deblocheze „potențialul extraordinar” al companiei.

CEO-ul Tesla, care a criticat decizia Twitter de a interzice definitiv fostul președinte Donald Trump, spune că și-ar dori să facă schimbări semnificative platformei dacă va reuși să o cumpere. El a criticat Twitter pentru că nu a „aderat la principiile libertății de exprimare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău