10 LEI// Corina Dascalu despre Detox Delivery: Am împrumutat bani de la părinți. Ce înseamnă detox

20 Apr. 2022, 17:26
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
20 Apr. 2022, 17:26 // Interviu //  MD Bani

În urmă cu șapte ani, Corina Dascalu a adus un produs nou pe piața din Republica Moldova. Mai exact a lansat programe de detox cu sucuri. A investit în afacere 5.000 de euro, pe care i-a împrumutat de la părinți, bani pe care i-a recuperat în trei luni. De asemenea, ea este și fondatoarea Nektar Moldova. Despre ideea de afacere, investiții și rezultate și planuri de viitor am vorbit în cadrul emisiunii 10 LEI.

Investiții în afacere

„Compania Detox Delivery livrează programe de detoxifiere cu sucuri presate la rece din fructe, legume și verdețuri. De asemenea, oferim consultație în calitate de nutriționist. Ghidăm oamenii pentru a urma un program de detoxifiere.”

În Italia, fondatoarea Detox Delivery a studiat aprofundat domeniul nutriției vegane și raw vegane și a revenit în Republica Moldova. Cu toate că a fost riscant să se lanseze în domeniul alimentației sănătoase acum se mândrește cu rezultatele pe care le obține compania. Astfel, în urmă cu șapte ani a lansat propria afacere în care a investit 5.000 de euro, bani pe care i-a împrumutat de la părinți și pe care i-a recuperat în aproximativ trei luni. Săptămânal, compania livrează programe de detox pentru aproximativ 20-30 de clienți. Cel mai des, la aceste programe apelează femeile, dar nici bărbații nu rămân în urmă.

„La început, ideea de a lansa o afacere despre oamenii nu cunosc era destul de riscantă. Pe atunci, oamenii nu mâncau atât de sănătos în Republica Moldova. Pentru mine nu a fost să lansez o afacere care să ofere doar produse, trebuia să ofer și educație alimentară.”

Corina Dascalu se consideră o persoană ambițioasă și crede că aceasta a ajutat-o în lumea antreprenoriatului.

„Dacă simt că ceva va merge și e ceea ce îmi aduce mie o emoție pozitivă eu voi merge înainte, chiar dacă cineva îmi va spune „Sucuri nu va bea nimeni”, pentru că am auzit de toate.”

Cu toate că domeniul afacerilor este unul destul de provocator, antreprenoarea face față tuturor dificultăților, dar nu renunță la visul său. Astfel, ea își dorește să se dezvolte în continuare și planifică un nou proiect în domeniul alimentației sănătoase.

Spiritul de antreprenor l-a descoperit încă fiind în poziția de angajată. Chiar dacă lucrează foarte mult, Corina spune că un avantaj foarte mare este că își poate programa timpul astfel încât să reușească cât mai multe, fără a raporta superiorilor. Ea recunoaște să se implice mereu în toate activitățile și familie, dar este conștientă că acesta este parcursul profesional pe care și l-a ales.

„Libertatea de a-ți gestiona singur timpul există, dar asta nu înseamnă că lucrezi mai puțin. Dar nu mă plâng, este viața pe care eu am ales-o, să fiu antreprenor, să am afacere proprie, să am o echipă pe care să o gestionez, să o motivez, să fiu alături de ei, să fim toți împreună.”

Ce înseamnă un program de detox?

Corina spune că un program te detox te ajută să-ți schimbi stilul alimentar.

„Pe parcursul unei perioade de detox nu mâncăm nimic, bem doar sucuri, apă plată, ceai din plante. Este vorba de o dietă lichidă, nu mâncăm produse solide. Și astfel corpul se vindecă, se regenerează, se curăță, se alimentează cu vitamine și minerale. ”

Alimentația sănătoasă – LUX sau nu?

Cu toate că, mulți asociază alimentația sănătoasă în Republica Moldova cu luxul, nutriționista Corina Daslacu îi contrazice.

„Oamenii se complică foarte mult în alimentație. Ei cred că tot ce e complicat e și sănătos. Unii se gândesc la semințe de chia, amarant, quinoa, dar sănătatea este ceea ce crește local, de sezon, aici în Republica Moldova.”

Astfel, nutriționista recomandă să optăm pentru produse autohtone, de la producătorii locali.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 20:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 20:28 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovagaz urmează să solicite o reducere a tarifului pentru gazul natural, conform anunțului făcut de directorul companiei, Vadim Ceban, cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Cererea va fi depusă mâine, pe data de 26 aprilie, la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), în speranța de a aduce un beneficiu semnificativ consumatorilor finali. Cu toate acestea, Ceban nu a oferit detalii precise în legătură cu mărimea estimată a reducerii tarifului.

În data de 23 aprilie, membrul Consiliului Energocom, Alexandr Slusari declara că prețul gazului vândut de Energocom către Moldovagaz ar urma să fie între 300-350 dolari pentru mia de metri cubi, în luna mai.

Tariful la gaz pentru consumatorii casnici s-a redus cu 19,9%, la 14,47 cu TVA inclus, potrivit deciziei ANRE aprobată în cadrul ședinței de astăzi, 21 februarie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău