De astăzi, persoanele care vor purta panglica „Sfântul Gheorghe” vor primi o amendă de până la 9 000 de lei

panglică
Foto: depositphotos.com

Legea care prevede interzicerea folosirii simbolurilor rusești „V”, „Z” și a panglicii „Sfântul Gheorghe” a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Respectiv, începând cu 20 aprilie, persoanele care vor confecționa, vinde sau deține aceste simboluri se vor alege cu amenzi de mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității.

Igor Dodon și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au anunțat că, în ziua de 9 Mai, vor purta „la piept panglica «Sfântul Gheorghe».

E de menționat însă că ieri, 19 aprilie, Maia Sandu a promulgat legea care interzice utilizarea simbolurilor rusești „V”, „Z” și a panglicii „Sfântul Gheorghe” pe teritoriul Republicii Moldova.

Maia Sandu a precizat că nu se interzice celebrarea zilei de 9 mai: „este o zi în care vom comemora tragediile din cel de-al Doilea Război Mondial”.

Conform noii legi, în cazul în care o persoană fizică va confecționa, va vinde, va deține sau va răspândi public aceste simboluri, aceasta va risca să obțină o amendă între 4 500 și 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. În cazul persoanelor juridice sau cu funcții publice amenzile se ridică până la 18 000 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente