Zelenski: Trupele ruse au început bătălia pentru Donbas. SUA: Ultimele atacuri ale Moscovei arată o „campanie a terorii”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat aseară începutul ofensivei ruse împotriva estului Ucrainei, aflat în parte în mâinile separatiştilor pro-ruşi şi unde luptele sângeroase s-au intensificat, scrie digi24.ro

Foto: captură video

„Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este în prezent consacrată acestei ofensive”, a spus el într-un discurs difuzat pe Telegram.

Atacurile Rusiei în Ucraina din ultimele zile ilustrează și mai mult faptul că Moscova „duce o campanie a terorii” împotriva poporului ucrainean, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

„Adevărul este că Rusia, mai mult decât lansarea unei invazii, mai mult decât lansarea unui război, a lansat o campanie a terorii, o campanie a brutalității, o campanie a agresiunii disprețuitoare împotriva poporului Ucrainei. În ceea ce privește atacul asupra Liovului, în ceea ce privește bombardamentele de la periferia Kievului sau ceea ce am văzut în orașe precum Mariupol și Harkov, ceea ce am văzut la Bucha sunt o dovadă clară a campaniei terorii pe care rușii o duc împotriva poporului Ucrainei”, a spus Price.


Pub