Ambasada Rusiei la Chișinău: Regimul de la Kiev finalizează pregătirile unui atac de proporții asupra mai multor orașe din Ucraina, pentru a filma așa-zisele „atrocități ale rușilor”

Ambasada Rusiei în Republica Moldova a publicat o „declarație urgentă a Sediului de coordonare interdepartamentală al Federației Ruse pentru răspuns umanitar”. Potrivit acesteia „autoritățile de la Moscova dețin informațiile fiabile despre faptul că regimul de la Kiev, cu sprijinul mai multor țări occidentale, finalizează pregătirea unor provocări monstruoase care se vor solda cu numeroase victime în regiunile Zaporojie, Nikolaev, Odesa, Sumi și Harkov”.

Foto: Ambasada Rusiei în RM

Ambasada Rusiei se arată convinsă de faptul că „s-au format peste 70 de grupuri mobile cu sarcina de a bombarda bisericile și bisericile ortodoxe în noaptea de Paști (din 23 - 24 aprilie 2022) pentru a acuza ulterior militarii ruși de masacrul civililor în această sărbătoare sacră pentru credincioși”.

În contextul celor expuse, Ambasada cere autorităților internaționale să se implice.


Rada Supremă a votat pentru introducerea legii marțiale în Ucraina, la data de 24 februarie, după ce președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs în dimineața aceleiași zile în jur de ora 5.30 (4.30 ora Moldovei), în care a declarat că „toate analizele arată că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat”.

Pe 21 februarie 2022, președintele rus, Vladimir Putin, a aprobat solicitarea Dumei de a recunoaște independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina. Și liderii celor două regiuni separatiste din Ucraina i-au cerut lui Putin să le recunoască independența. Decizia a venit după o lungă ședință a Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

„Granițele Ucrainei, recunoscute internațional, rămân același, în ciuda deciziei Rusiei”, a mai declarat, la rândul său, liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski.

Procurora generală a Ucrainei, Irina Venediktova, a anunțat că a deschis un dosar penal după anunțul lui Vladimir Putin privind recunoașterea independenței autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk, pentru modificarea granițelor țării.

Lideri din întreaga lume au condamnat decizia Rusiei și și-au declarat sprijinul pentru Ucraina, cu respectarea integrității teritoriale a țării, amenințând Kremlinul cu sancțiuni diplomatice și economice. Și președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de condamnare vehementă a recunoașterii independenței celor două republici separatiste din estul Ucrainei.

Între timp, Consiliul Federației Ruse a aprobat cererea președintelui Vladimir Putin de a trimite armata în Donbas, după recunoașterea independenței regiunilor Lugansk și Donețk. Președinta camerei superioare a Parlamentului rusesc Valentina Matvienko a spus că cererea a fost aprobată și că trupele vor avea rolul de menținere a păcii.


Pub