(video) Musteață, la ședința Consiliului de Integritate, cu sesizări pe fosta șefă și un inspector ANI

Astăzi are loc cea de-a doua ședință a Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate, după ce activitatea acestuia a fost pe pauză o perioadă îndelungată. Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, a venit cu sesizări pe numele fostei șefe și a unui inspector ANI.

Foto:

(update) Sesizarea Președinției Republicii Moldova nr. N-1026/21 din 30.11.2021 cu solicitarea examinării sesizării I. Nicolaev din 17.11.2021 examinată. Solicitantul anunță că a amânat apărarea tezei pentru vară, „nu mai este sens să fie examinat”. Membrii au luat act de cerere.

(update) Se examinează plângerea primarului s. Satul Nou, raionul Cimișlia nr. 10449 din 02.11.2021 privind informarea de către Consiliul de Integritate vizavi de acțiunile Autorității Naționale de Integritate. Primarul constatat cu conflict de interese, cumnata acestuia activând în calitate de contabilă la Primărie. Membrii CNI menționează că primarul i-a informat privind faptul că aceasta activa în această funcție din 1991.

(update) Examinarea sesizării depuse de Musteață pe numele fostei șefei ANI și a unui inspector de Integritate va fi examinat în următoarea ședință a Consiliului.

(update) Privind cele expuse de președintele interimar al CSM, membrul Consiliului de Integritate Ilie Chirtoacă vine cu propunere de a examina cazul iar deciziile să fie pronunțate în următorea ședință.

(update) Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, a venit cu sesizări pe numele fostei șefe și a unui inspector ANI. „În această sesizare am cerut verificarea activității fostei șefe ANI după declarațiile acesteia la un post de televiziune”, a spus Musteață menționând că „în acel momen se afla în litigiu ANI”, iar Antoci s-ar fi aflat în conflict de interese cu acesta. 

(update) Raportul de activitate al ANI pe 2021 a fost aprobat cu unele modificări, acestea urmează a fi implementate, iar ulterior - raportul expediat membrilor comisiei pentru examinare. În etapa finală acesta este publicat pe site-ul ANI.

(update) Agenda ședinței a fost aprobată unanim de membrii Consiliului de Integritate.


Pub