Elena Udrea va fi extrădată în România. Decizia instanței din Sofia poate fi atacată în termen de 5 zile
O instanță din Sofia a decis astăzi, 19 aprilie ca Elena Udrea să fie extrădată în România. Decizia poate fi atacată de Udrea cu apel în 5 zile. Instanța a acceptat astfel cererea autorităților române, care au cerut ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a-și ispăși condamnarea de 6 ani la închisoare, transmite digi24.ro.
Foto: digi24.ro

Autoritățile din Bulgaria ceruseră joi Ministerului Justiției din România detalii despre condițiile de detenție în care ar fi ținută Elena Udrea, în cazul în care ar fi adusă în România pentru a-și ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea este în arest în Bulgaria în urma decizie de joi a judecătorilor Curții de Apel de la Sofia. Ei au respins recursul acesteia la decizia de arestare preventivă. Totodată, magistrații bulgari au respins și actele medicale depuse la instanță de avocații Elenei Udrea. Judecătorii au precizat că aceste acte nu indică faptul că rămânerea în arest va accentua problemele medicale pe care ea le are.

Elena Udrea, condamnată la 6 ani închisoare, a ieșit din țară pe la Vama Giurgiu. Poliția a dat-o în urmărire generală.

Elena Udrea a fost condamnată la închisoare cu executare, șase ani în dosarul Gala Bute. Decizia, care nu mai poate fi contestată, a fost luată joi de instanța supremă.


Pub