Autoritățile din Chișinău anunță că în curând vom avea GPS în transportul public

troleibuz-diez
Foto: diez.md

Astăzi, 19 aprilie, a fost semnat contractul de prestare a serviciilor de achiziționare de date de GPS pentru transportul public din municipiul Chișinău. Conform primarului capitalei, Ion Ceban, termenul contractual de lansare este de 60 de zile.

Conform autorităților municipale, pentru implementarea proiectului „Sistemul inteligent de monitorizare GPS a transportului public” a fost organizată o licitație, în cadrul căreia au fost depuse cinci oferte. Potrivit criteriilor de evaluare indicate din anunțul de participare, grupul de lucru pentru achiziții al Î. M „Regia transport electric” a decis atribuirea contractului de achiziții companiei „Arobs Trackgps” SRL. Potrivit autorităților, oferta acestora a fost  economic mai avantajoasă în corespundere cu condițiile tehnice solicitate.

Ceban a mai anunțat că urmează să fie lansată platforma care va permite vizualizarea în timp real a fiecărei unități de transport aflate în circulație (vizualizare întârzieri/avans curente, vizualizare harta tur-retur, estimarea timpilor de parcurs între stații, viteza, etc).

„Aplicația va avea o interfață prietenoasă cu utilizatorul și va putea fi utilizată atât de pe dispozitive desktop, cât și de pe dispozitive mobile. Cu referire la Parcul Urban de Autobuze, informăm că actualmente, întreprinderea este la etapa de elaborare a caietului de sarcini pentru următoarea licitație de contractare a «Sistemului inteligent de monitorizare GPS a transportului public»”, contractul actual expirând pe 31 iulie 2022”, a mai spus Ceban.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente