image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Ceban schițează noi scenarii apocaliptice: „În toamnă Chișinăul ar putea rămâne fără agent termic (...) fixați această dată”

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat în cadrul ședinței municipale că din toamnă Chișinăul ar putea să rămână fără agent termic, iar costurile la gigacalorie ar putea să crească de patru ori din cauza lipsei investițiilor în utilajul de producere.

„În toamnă există riscul să fie o situație cumplită ca urmare a unor decizii pe care le-ați luat inclusiv în cazul Termoelectrica, când Chișinăul riscă să rămână fără agentul termic dacă nu se va interveni de urgență la reparația și modernizarea infrastructurii termo-energetice. Vreau ca toată mass-media să fixați această zi și să ne întoarcem peste jumătate de an ca exact ca-n alte cazuri să vedeți că am perfectă dreptate în acest sens. Oamenii fac în continuare politică și sunt și rapoarte publice. Din cauza lipsei unor investiții majore, investiții contractate, când utilajul de producere, s-a ajuns la situția când utilajul de producție este efectiv cu termenul de exploatare depășit, fapt ce conduce la avarie, deficiență și randament scăzut, respectiv, pierderi enorme și imposibilitatea exploatării mai departe a normelor tehnice existente. Dacă nu vă apucați imediat de reparație, riscăm ca nu doar Chișinăul să rămână fără căldură în toamna acestui an și în iarnă, dar să fie majorate iarăși costurile substanțial la gigacalorie care poate să crească de două, trei și chiar de patru ori, iar asta va avea ca impact foarte semnificativ costul facturii, plus statul poate să primească penalizări pe oră,” a declarat Ceban.

Noutăţile partenerilor

comentarii: