image
Sursa foto: Profimedia

Roman Abramovich a plecat la Kiev! Americanii au aflat decizia luată de rus după ce Putin a anunțat sistarea negocierilor

Roman Abramovich a fost implicat în negocierile pentru pace dintre Rusia și Ucraina, care nu au avut, însă, efectul dorit.

Ultima rundă de negocieri a avut loc pe 29 martie, la Istanbul, unde a fost și Roman Abramovich, dar Vladimir Putin a anunțat că discuțiile au fost sistate și că atacurile vor continua.

Roman Abramovich se pare că nu a fost descurajat de poziția lui Vladimir Putin și a decis să plece la Kiev, scriu americanii de la Bloomberg.

În Capitală, oligarhul rus s-ar fi întâlnit cu mai multe persoane implicate în rundele trecute de discuții, din tabăra ucraineană, pentru stabili căi prin care negocierile pentru pace pot fi reluate.

Roman Abramovich, cunoscut drept un apropiat al lui Vladimir Putin, ceea ce a dus la sancțiunile impuse de Marea Britanie, printre care și decăderea din poziția de conducere a clubului Chelsea, a fost implicat în discuțiile pentru pace încă de la începutul războiului, la cererea lui Volodimir Zelenski, scrie sursa citată.

La finalul lunii martie, Volodimir Zelenski chiar i-ar fi cerut lui Joe Biden, președintele american, să nu-l treacă pe Roman Abramovich pe lista oligarhilor ruși sancționați de SUA.

Motivul apelului făcut de Volodimir Zelenski ar fi chiar rolul de mediator al lui Roman Abramovich din negocierile pentru pace.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: