image
Sursa foto: Profimedia

Vitali Klitschko a anunțat care va fi primul lucru pe care-l va face după încheierea războiului: ”Mi-ar plăcea”

Invazia Rusiei în Ucraina a început pe 24 februarie și, după 53 de zile de război, nu există semne concrete că s-ar putea încheia în curând.

Cu toate acestea, Vitali Klitschko, primarul Kievului, care, alături de fratele său Wladimir, a fost activ și vocal încă din prima zi în care trupele ruse au călcat pe teritoriul Ucrainei, se gândește la finalul războiului și a recunoscut că primul lucru pe care-l va face atunci când se va restabili pace este acela de a-și vedea copiii, pe care i-a trimis în altă țară cu scopul de a-i proteja.

”După război, în primul rând, vreau să-mi iau o săptămână liberă, pentru că este deja a 53-a zi de război și toate sunt la fel: sirene non-stop de dimineața până seara, trebuie să ajuți imediat, să salvezi viețile oamenilor, există multe provocări.

Personal, pentru mine, aș vrea să îmi iau câteva zile, să mă opresc puțin. Dar sunt convins că este mult de lucru. Nu m-am gândit încă la asta, dar mi-ar plăcea să-mi văd copiii pentru o zi sau două, poate o săptămână, pentru că acum ei sunt în străinătate. Eu am stat aici cu fratele meu”, a dezvăluit Vitali Klitschko, potrivit sport.ua.

La o zi distanță după ce ucrainenii au scufundat crucişătorul ”Moscova”, nava-amiral a flotei Rusiei din Marea Neagră, Rusia a atacat o fabrică de rachete de lângă Kiev, iar presa internațională a catalogat mișcarea drept o ”răzbunare” a Kremlinului.

Vitali Klitschko, fostul mare boxer, a făcut un apel către ucraineni după atacurile asupra uzinei Vizar, cărora le-a cerut să nu vină în Capitală, considerând că pericolul este sporit.

”Prieteni, Kievul a fost sub atac. Exploziile au avut loc în districtul Darnytskyi, de la marginea orașului. La fața locului lucrează salvatorii și medicii. Încă o dată, fac un apel la toată lumea: nu ignorați alarmele aeriene!

Iar pentru locuitorii Kievului care au părăsit orașul înainte și plănuiesc să se întoarcă, vă cer să vă abțineți și să rămâneți în locuri mai sigure”, a scris Vitali Klitschko, pe rețelele sociale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: