image
Sursa foto: Profimedia

Cum a reacționat Andriy Shevchenko când a fost întrebat despre "marele trădător al Ucrainei"

Războiul declanșat de armata rusă în Ucraina pe 24 februarie continuă cu atacuri în Harkov, Kiev și Mariupol.

Fostul selecționer al Ucrainei, legendarul Andriy Shevchenko, a vorbit despre impactul pe care războiul îl are asupra fotbalului ucrainean.

Întrebat despre trădarea lui Anatoliy Tymoschuk, fostul său coleg de la națională, care a rămas în Rusia și este în continuare secund la Zenit Sankt Petersburg, Shevchenko și-a manifestat disprețul.

"Cel mai important lucru pentru noi este să facem tot posibilul pentru a ne asigura că armata apără țara. Azi, toată atenția și toate eforturile ar trebui direcționate către protecția țării. Da, e o mare lovitură pentru fotbalul ucrainean și pentru infrastructura țării. Mulți oameni au murit, e dificil să vorbim despre fotbal acum.

Este foarte important că i-am lăsat pe sportivi să plece, Înțeleg că naționala Ucrainei se va reuni în iunie. Are meci important și trebuie să se pregătească. Vom încerca să obținem biletele pentru Cupa Mondială pe teren. Băieții au ocazia să o facă, au o mare dorință de a reuși și înțeleg perfect că vor juca pentru toată țara.

Indiferent de rezultat, vom fi mândri de jucătorii care vor ieși pe teren și vor da totul pentru calificare. E important și că avem olimpici care ne reprezintă țara. Ei trebuie să se antreneze în continuare, să participe la competiții, în ciuda acestei situații dificile. Țara noastră trebuie să supraviețuiască și să încerce să se dezvolte din nou.

Trădarea lui Tymoschuk? Nici măcar nu voi vorbi despre asta. Cred în victorie. Acesta este pământul nostru, aceasta este casa noastră. Ne protejăm teritoriul. Nu avem nicio altă opțiune, cu siguranță vom câștiga. Sper ca ziua victoriei să vină cât mai repede!", a declarat Andriy Shevchenko, pentru sport.ua.

După ce a fost numit ”păduche” în țara sa, Anatoliy Tymoshchuk a fost șters din istoria fotbalului din Ucraina și acuzat că banii pe care îi încasează la campioana Rusiei, aproximativ trei milioane de euro anual, i-au cumpărat tăcerea.

După Malinovskyi, jucătorul celor de la Atalanta, și Aliyev, fostul coechipier al lui Tymoshchuk, a venit rândul unui oficial ucrainean să-l critice extrem de dur pe antrenorul secund al lui Zenit: ”Așa cum a spus Shevchenko, nu ne este mai frică de păduchii de la Moscova decât de cei ucraineni. Acesta este un păduche ucrainean. Cu astfel de aliați, nu mai ai nevoie de dușmani”, a spus Grigory Kozlovsky, potrivit AS.

Cum Tymoshchuk nu a fost solidar cu semenii săi în aceste vremuri tulburi, Federația Ucraineană de Fotbal a luat o decizie fără precedent. Forul i-a retras licența de antrenor lui Anatoliy Tymoshchuk și i-a șters tot istoricul de la echipa națională, precum și toate titlurile obținute în Ucraina.

De asemenea, Anatoliy Tymoshchuk a devenit persona non grata în țara sa, pentru că nu a reacționat la invazia armatei ruse.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: