image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Premierul Natalia Gavrilița spune când va fi gata chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare a RM la UE

Autoritățile de la Chișinău vor finaliza în câteva zile completarea chestionarului Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a estimat, astăzi, premierul Natalia Gavrilița.

„L-am primit săptămâna trecută. Sunt peste 360 de întrebări. La completarea acestui chestionar lucrează toate subdiviziunile Guvernului, dar facem echipă și cu Parlamentul și cu subidiviziunile subordonate Parlamentului. Lucrăm într-o echipă. Sunt persoane responsabile de capitole și subcapitole. Sperăm să finalizăm textul în cel mai scurt timp. E vorba de câteva zile”, a declarat Natalia Gavrilița.

Amintim că cererea de aderare a Republicii Moldova la UE a fost semnată la Chișinău la 3 martie de către președintele RM, Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Pe 11 aprilie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a anunțat că a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Documentul i-a fost înmânat ministrului de Externe de la Chișinău de comisarul pentru vecinătate și extindere Olivér Várhelyi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: