image
Sursa foto: Profimedia

Oleksandr Zinchenko, mesaj pentru Boris Johnson. Cererile jucătorului de la Manchester City

Fotbalistul ucrainean Oleksandr Zinchenko (25 de ani), legitimat la Manchester City, a transmis un mesaj către premierul britanic Boris Johnson, în legătură cu sancțiunile aplicate Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

Premierul britanic Boris Johnson a efectuat o vizită surpriză la Kiev, după ce a călătorit cu un tren din Polonia în capitala ucraineană.

Marea Britanie şi alţi aliaţi occidentali au impus sancţiuni majore împotriva regimului de la Moscova, pentru declanșarea războiului în Ucraina.

Oleksandr Zinchenko i-a cerut lui Boris Johnson să intervină pentru ajutorarea refugiaților care ajung în Marea Britanie.

În plus, fotbalistul lui Manchester City a solicitat izolarea Rusiei, prin oprirea exporturilor de petrol și gaze naturale către statele europene.

"Faptul că Boris Johnson a venit la Kiev a fost un semnal bun pentru noi. Dar aș vrea să-i cer să facă mai mult pentru refugiați, pentru oamenii fără vize, pentru ca mai mulți oameni să ajungă în Marea Britanie și să primească ajutor. Sunt atât de mulți oameni disperați care au nevoie de ajutor.

Statele europene ar trebui să oprească achizițiile de petrol și gaze din Rusia. Ar opri investițiile în război, în toate violențele. Este foarte important să izolăm Rusia. Într-o zi, i s-ar putea întâmpla Marii Britanii ce se întâmplă în Ucraina, nu poți să știi.

Am vorbit pe Instagram despre suspendarea sportivilor ruși. Nu vreau ca fotbaliștii să nu aibă dreptul să participe în Champions League și alte competiții, dar dacă vor fi impuse mai multe sancțiuni, cred că vor crește șansele ca rușii să-și exprime punctul de vedere și să spună “OK, trebuie să oprim acest război împreună”", a spus Zinchenko, citat de sport.ua.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: