image
Sursa foto: GettyImages

Turcia îi atacă din nou pe rebelii kurzi din nordul Irakului, folosind comandouri, forțe speciale și elicoptere de atac

Turcia a lansat o nouă ofensivă aeriană și terestră împotriva luptătorilor kurzi în nordul Irakului, a anunțat ministrul apărării turc, Hulusi Akar, citat de Al Jazeera și Agerpres.

Unități de comandă și forțe speciale, susținute de avioane și elicoptere de atac țintesc poziții ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan în Metina, Zap și Avașin-Basian, regiuni din nordul Irakului, a spus Akar, luni. Oficialul turc nu a precizat câți militari sunt implicați în ofensivă.

Ministerul Apărării turc spune că a luat decizia pentru a preîntâmpina un presupus „atac la scară largă” împotriva teritoriului turc care ar fi fost plănuit de PKK.

„Piloţii noştri eroi au lovit cu succes adăposturi, peşteri, tuneluri şi depozite de muniţie care aparţin organizaţiei teroriste”, a spus Hulusi Akar.

Atacul a fost lansat la două zile după o vizită rară a premierului regiuni kurde din Irak, Masrour Barzani, care a sugerat că a fost informat de planurile Ankarei.

Barzani a spus, după discuția lui cu președintele turc că „salută extinderea cooperării pentru promovarea securității și stabilității în nordul Irakului”.

Guvernul Regional al Kurdistanului Irakian are o relație problematică cu PKK din cauza faptului că prezența rebelilor în regiune complică legăturile comerciale ale regiunii cu Turcia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: