(video) Boris Gîlca: Chișinăul este discriminat nu doar în ceea ce privește ajutoarele umanitare, dar și cu serviciile medicale. De fapt, discriminează refugiații

Primarul General, Ion Ceban, a convocat pentru astăzi, 18 aprilie, ora 10:00, ședința operativă a serviciilor municipale.

Foto:

(update) În continuarea ședinței sunt prezentate rapoartele cu privire la desfășurarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ general din municipiu și reparația drumurilor.

(update) Raportul cu privire la măsurile întreprinse în domeniu social și de sănătate la nivelul municipiului Chișinău, prezentat de Boris Gîlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială: „Covidul nu a plecat chiar dacă avem o rată a incidenței mai mică. Vaccinarea rămâne prioritară în continuare”.

(update) Ion Ceban susține că autoritățile centrale n-au întors banii cheltuiți din bugetul Primăriei pentru gestionarea crizei Covid și a refugiaților: „avem o gaură în buget de 460 mil. lei”.

(update) „Reamintesc celor de la PAS. Ați scumpit totul peste tot, oamenii sunt săraci lipiți pământului și arătați cu degetul la alții”, a declarat Ceban.

(update) Ceban: „Suntem antrenați într-un joc murdar al celor care fac pin-ponguri pe la televiziuni. Îmi pare rău că la această etapă acei exponenți sunt din ce în ce mai penibili. De aceast toată tentativele de a înăbuși Primăria Chișinău. Nu am de gând să comentez discursurile de ură”.

(update) Primarul capitalei: Orașul cu adevărat prinde această vestă verde. Avem foarte mult de muncit ca să aducem orașul la așteptările tuturor cetățenilor, oaspeților capitalei, diasporei.

Ordinea de zi a ședinței din 18 aprilie 2022:

1. Raport cu privire la măsurile întreprinse în domeniu social și de sănătate la nivelul municipiului Chișinău.

Raportor: Boris Gîlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială

2. Raport cu privire la desfășurarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ general din municipiu.

Raportor: Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport

3. Raport cu privire la întreținerea drumurilor publice.

Raportor: Vitalie Mihalache, șef al Direcției generale transport public și căi de comunicație

4. Raportul viceprimarilor de ramură cu privire la activitatea săptămânală.

Raportori: viceprimarii capitalei

5. Raportul pretorilor cu privire la implementarea proiectelor de amenajare și reabilitare din capitală.

Raportori: pretorii de sector

6. Raport privind ordinea publică în municipiul Chișinău.

Raport: Alexei Grosu, șef adjunct al Direcție de Poliție


Pub