Moldovenii revin acasă: Câte persoane au traversat frontiera de stat, în ultimele 24 de ore

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 41 407 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 23 289 traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 23 263, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 18 144.

Foto: UNIMEDIA

Poliția de frontieră informează că, cea mai „activă” frontieră a fost cu România – 28 394 traversări, iar 9 199 treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană și alte 3 814 - frontiera aeriană.

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 7 035 treceri, dintre care 3 257 pe direcția intrare în Republica Moldova. Totodată, numărul de 1 460 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte: - trei treceri ilegale ale frontierei de stat; - zece persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; - un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; - două documente de călătorie falsificate; - trei cazuri de trafic ilegal de bunuri; - două încălcări privind regulile de exploatare a vehiculelor; - șase persoane, identificate cu consemn național; - 28 de solicitări de azil.

Totodată, în toate punctele de trecere a frontierei se atestă flux minimal de călători și mijloace de transport.


Pub