(video) Şeful administrației din Zaporojie spune că rușii i-au răpit băiatul de 16 ani, în timp ce se deplasa într-o mașină de evacuare

Şeful administrației regionale din Zaporojie, Oleg Buriak, a anunţat aseară că fiul lui în vârstă de 16 ani a fost răpit de soldaţi ruşi. Într-o înregistrare video, publicată pe pagina sa de Facebook, acesta spune că nu cunoaște unde se află Vladislav, în vârstă de 16 ani, și face apel la comunitatea europeană să îl ajute să-și găsească copilul.

Foto: colaj

„Asta s-a întâmplat pe 8 aprilie, la ora 11:22, la punctul de control din Vasilievka. Fiul meu de 16 ani se afla într-o mașină cu două femei pe care le cunoștea și trei copii mici. Toți mergeau la Zaporojie. Armata rusă a oprit convoi de mașini și au început să se apropie de fiecare pentru a verifica cine și unde se duce. Au văzut telefonul fiului meu și l-au scos din mașină", ​​a spus acesta.

Potrivit martorilor oculari, mașina a fost ținută la punctul de control timp de trei ore. După aceea, toată lumea, cu excepția tânărului de 16 ani, a fost eliberată. Prietenii au spus că l-au implorat să-l lase pe Vlad să plece, dar în zadar.

„Ei (n.r. militarii) au tablete și au descoperit că eu sunt tatăl băiatului. În tot acest timp am încercat să rezolvăm singuri problema, dar nu am reușit", a adăugat acesta, scrie unian.net.

Despre asta a anunțat și șeful administrației militare din regiunea Zaporojie, Alexandr Staruh, care a precizat că este cunoscut locul aflării minorului, dar și soarta sa.




Pub