(video) Gavrilița: Eu cred că este corect ca în situații de criză Guvernul să crească cheltuielile publice

După ce Guvernul a aprobat astăzi noile modificări la Legea bugetului de stat pentru anul 2022, prim-ministra, Natalia Gavrilița și ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi au susținut o conferință de presă. Prim-ministra a declarat că „este o decizie dictată de schimbările dramatice care au loc în lume și în regiune și care influențează puternic țara noastră”.

Foto: Captură de ecran

„Astăzi Guvernul a aprobat proiectul modificărilor privind bugetul public național. Este o decizie dictată de schimbările dramatice care au loc în lume și în regiune și care influențează puternic țara noastră și ne obligă să facem modificări la bugetul planficat. Economia națională este afectată de războiul din Ucraina. Eu cred că este corect ca în situații de criză Guvernul să crească cheltuielile publice, să ajute cetățenii la facturi, să ajute afacerile și agricultorii loviți de consecințele războiului”, a declarat Gavrilița.

Bugetul Președinției va crește cu circa 1,5 milioane lei, cel al Serviciului de Informație și Securitate cu circa 6 milioane, iar cel al Parlamentului cu 2 milioane. Modificările au fost avizate astăzi de către Guvern și urmează a fi dezbătute în Parlament.



Pub