Gavrilița evită să răspundă dacă Kievul a cerut de la Moldova MiG-uri: Pe plan militar, sunt țări mult mai bine dotate, care au reziliența internă pentru ca să ofere acest ajutor
Prim-ministra Natalia Gavrilița a evitat să răspundă dacă Kievul a solicitat de la Moldova să ofere 6 avioane MiG. În cadrul unei conferințe de presă, Gavrilița a declarat că „în ceea ce privește asistența pe plan militar, sunt țări mult mai bine dotate, care au reziliența internă, economică, energetică, pentru ca să ofere acest ajutor”.
Foto: Colaj

„Moldova este alături de Ucraina și de cetățenii ucraineni încă din prima zi a acestui război injust. Chiar și acuma, deși numărul de refugiați descrește, avem peste 90 de mii de oameni care se află în Moldova, oferim ajutoare umanitare, respectăm toate sancțiunile financiar bancare și altele pe teritoriul nostru, iar în ceea ce privește asistența pe plan militar, sunt țări mult mai bine dotate, care au reziliența internă, economică, energetică, pentru ca să ofere acest ajutor”, a declarat Gavrilița.

Publicația ucraineană pravda.ua, cu referință la surse de încredere, susține că Moldova a refuzat să vândă Ucrainei avioanele de luptă MiG, pe care le are în dotare. Motivul invocat de sursele publicației ucrainești ar fi „frica guvernării de la Chișinău de a supăra Rusia” în urma unei astfel de decizii. În consecință, relațiile dintre cele două state vecine ar fi devenit tensionate și reci.

Oficial informația nu a fost deocamdată nici confirmată nici infirmată.

O altă publicație din țara vecină însă susține ca articolul despre MIG-urile moldovenești sau, mai bine zis, informația transmisă de așa-numitele surse reprezintă un fake news. „În urma discuțiilor cu diferiți experți, am ajuns la concluzia că jurnaliștii de la pravda.ua pur și simplu au înghițit momeala pusă de dușman, care vrea să să strice relațiile dintre Ucraina și Moldova”, notează dumskaya.net.


Pub