‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleVIDEO. Ministrul Agriculturii: Vom elabora Registrul digital al exploatațiilor agricole pentru politici agricole eficiente

VIDEO. Ministrul Agriculturii: Vom elabora Registrul digital al exploatațiilor agricole pentru politici agricole eficiente

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Digitalizarea este instrumentul care ajută producătorii să minimalizeze costurile de producție la fiecare etapă din cadrul companiei și astfel, să crească profitabilitatea afacerii, a menționat Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare în cadrul celei de-a treia ediții a Conferinței AgTech.

În cuvântul de salut, ministrul Agriculturii a apreciat activitatea desfășurată de echipa Agrobiznes și a remarcat importanța Conferinței AgTech în contextul digitalizării sectorului agricol.

„În primul rând, felicit echipa Agrobiznes pentru activitatea profesionistă pe care o desfășoară în informarea producătorilor agricoli cu ultimele tendințe din sector, iar organizarea și desfășurarea Conferinței AgTech este un prim pas întru susținerea digitalizării agriculturii din țara noastră. Sperăm și pe viitor la o conlucrare cât mai fructuoasă”, a menționat Viorel Gherciu.

Totodată, ministrul a informat că instituția își propune să ofere sprijin producătorilor agricoli, astfel ca aceștia să aibă acces la cele mai moderne tehnologii și să fie competitivi pe piață. 

„În acest an, în premieră sunt eligibile pentru subvenționare dronele. Acestea ajută la diminuarea consumului de fertilizanți, pesticide, optimizând costul acestora și economisind bani. În 2022, dronele utilizate în scopul protecției plantelor se vor subvenționa cu 50% din cost, dar nu mai mult de 200 de mii de lei per beneficiar”, a mai spus Viorel Gherciu.            

Agricultorii din Republica Moldova vor beneficia și pe viitor de asistență financiară pentru proiecte de transformare digitală pentru a răspunde provocărilor economice și a spori reziliența climatică.

„În contextul digitalizării pot menționa importanța elaborării Registrului digital al exploatațiilor agricole care ne va permite să creăm politicilor agricole eficiente, corecte. Vom identifica resursele necesare ca să ajutăm agricultorii să avanseze în ceea ce fac”, a mai anunțat ministrul.

Viorel Gherciu a conchis că pentru a crește randamentul producției agricole, pentru a spori competitivitatea și a obține valoare adăugată, antreprenorii trebuie să investească în tehnologii și inovație.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›