joi, 28 martie, 2024
13.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCum asigurăm eficiența maximă a soluției de lucru a produselor de protecție a plantelor

Cum asigurăm eficiența maximă a soluției de lucru a produselor de protecție a plantelor

Recomandate

Nu este suficient să alegeți produse de protecție a plantelor și îngrășăminte de înaltă calitate și să le aplicați în fazele optime de creștere și dezvoltare ale culturii, mai există încă un număr foarte mare de detalii importante pentru a asigura eficiența ridicată a produselor aplicate. 

La ce trebuie să fiți atenți atunci când pregătiți o soluție de lucru de înaltă calitate, vă spun specialiștii companiei UKRAVIT SCIENCE PARK.

„Calitatea apei folosite la prepararea soluției de lucru este de mare importanță. Și asta, având în vedere că în mare parte pentru lucrările agricole este folosită apa din rezervoare naturale și fântâni, unde calitatea lasă adesea mult de dorit”. 

După cum notează oamenii de știință ai Institutului de Sănătate a Plantelor, majoritatea preparatelor sunt foarte sensibile la pH-ul apei.

De exemplu, toți derivații 2,4-D, glifosatul, sarea de amoniu a imazetapirului, unii piretroizi, insecticidele din compuși organofosforici, carbamații și clorotalonilul se descompun la un pH mai mare de 7.

Dar sulfonilureea, dimpotrivă, se descompune la o valoare sub 7. Prin urmare, pentru o eficacitate maximă, este necesară ajustarea pH-ului apei cu ajutorul unor preparate speciale.

Ayvory Plus – îmbunătățește calitatea apei utilizate în soluția de lucru

În aceste scopuri, specialiștii UKRAVIT SCIENCE PARK au dezvoltat un preparat complex care acționează simultan ca un corector de pH și condiționer al apei utilizate la prepararea soluțiilor de lucru pentru pesticide și agrochimice – Ayvory Plus (acizi organici, aminopolicarboxilați).

Norma de consum recomandată este de 100 – 200 ml la 100 litri de apă soluție de lucru, în funcție de pH-ul și duritatea apei.

Specialiștii companiei Oberegagro (reprezentantul oficial al UKRAVIT SCIENCE PARK în Moldova) vor putea determina la fața locului nivelul de duritate a apei și vor oferi o recomandare adecvată privind utilizarea Ayvory Plus.

Ayvory Plus îmbunătățește calitatea scăzută a apei utilizate la producerea soluției de lucru prin ajustarea pH-ului soluției de lucru și reducerea durității sale mari, previne hidroliza alcalină a ingredientelor active ale preparatelor, crește solubilitatea pesticidelor și agrochimicelor și eficacitatea biologică a acestora.

Astfel, fermierul poate fi sigur că produsele folosite vor funcționa cât mai eficient. În plus, atunci când pregătesc o soluție de lucru a produselor de protecție a plantelor, fermierii se pot confrunta adesea cu problema formării spumei excesive.

Acest lucru duce la o serie de consecințe negative, cum ar fi prelungirea timpului de preparare a soluției de lucru, pierderi din cauza neproductivității, cheltuieli mai mari de preparate și scăderea concentrației și eficacității acestora. 

Ca urmare, culturile nu vor primi protecția și nutriția de care au nevoie și, în consecință, nu se vor putea dezvolta pe deplin.

Supresor – distruge spuma din soluția de lucru

Pentru a rezolva această problemă, în 2022, UKRAVIT SCIENCE PARK oferă o noutate – un antispumant de mare eficiență Supresor (polidimetilsiloxan) sau Supress (copolimer organosilicic).

Produsele au un dublu mecanism de acțiune – previn formarea excesivă a spumei (efect antispumant) și reduce spuma dacă aceasta s-a format deja (efect deformator).

Antispumantul minimizează pierderile soluției de lucru, economisește semnificativ timpul de preparare a acesteia și previne consumul excesiv al preparatelor.

În același timp, are o rată de consum redusă (5-10 ml la 100 de litri de apă), nu afectează eficacitatea produselor de protecție a plantelor și a agrochimicelor și nu dăunează mediului.

Tandem – ajduvant pentru o mai bună aderare a soluției de lucru

În cele din urmă, fermierii se pot confrunta și cu dificultăți în procesul de tratare a culturilor.  Eficacitatea produselor depinde în mare măsură de factorii meteorologici, de exemplu, de schimbările de temperatură.

În astfel de cazuri, precum și atunci când se utilizează sulfoniluree, experții UKRAVIT SCIENCE PARK recomandă adăugarea în soluția de lucru a adjuvantului Tandem (un amestec de agenți tensioactivi) la soluția de lucru.

Tandem reduce tensiunea superficială a soluției de lucru, stimulează o mai bună aderență a acesteia la suprafața frunzei, fără scurgeri neproductive, crescând astfel eficacitatea pesticidelor. Important este că produsul nu provoacă coroziunea echipamentului, astfel încât să poată fi utilizat fără riscul de a le deteriora.

„Acordând atenție acestor detalii importante, precum și folosirea exclusivă a preparatelor de înaltă calitate în conformitate cu regulile de utilizare a acestora, fermierul poate atinge eficacitatea maximă a lucrărilor realizate în condiții de câmp”. 

Oberegagro
Oberegagro
OBEREGAGRO - reprezentantul oficial a produselor UKRAVIT în Republica Moldova.

Citește și ›

Advertoriale