Răpirea și violarea unei fetițe de 3 ani a șocat Peru și a dus la proteste ample. Președintele propune castrarea chimică a agresorilor
Preşedintele Peru, Pedro Castillo, a propus castrarea chimică obligatorie a violatorilor de minori, măsura fiind anunțată după ce o fetiţă de trei ani a fost răpită și violată, iar cazul ei a şocat întreaga țară, scrie digi24.ro
Foto: digi24.ro

Pedro Castillo a anunţat că Guvernul său intenţionează să impună castrarea chimică obligatorie a violatorilor de minori, printre alte măsuri drastice împotriva acestor crime.

"Destul cu atâta violenţă, crimele sexuale împotriva copiilor nu vor fi tolerate de acest guvern şi nici nu vor rămâne nepedepsite", a declarat Castillo, care s-a declarat "indignat" după ce o fetiţă de trei ani a fost răpită și violată, tragedie care a şocat Peru.

Măsura propusă de şeful statului mai trebuie să fie aprobată de Parlament, scrie Agerpres.

Castillo a enumerat Rusia, Polonia, Coreea de Sud, Indonezia şi Republica Moldova printre multe alte ţări unde se practică deja castrarea chimică a violatorilor. Aceasta constă în administrarea de medicamente ce inhibă dorinţa sexuală, în mod preventiv sau pentru a împiedica orice recidivă.

Răpirea și violarea unei fetițe de trei ani din Chiclayo, în regiunea Lambayeque, au stârnit indignarea și furia a mii de cetățeni care au ieșit joi pe străzile din Lima și din alte orașe pentru a cere dreptate și protecție pentru minori.

Fetița, pe care o cheamă Damaris, a fost dată dispărută în 12 aprilie și a fost găsită a doua zi de Poliția Națională, care l-a arestat pe suspect, un bărbat în vârstă de 48 de ani, care este acuzat de viol și răpire.

La protestul din Lima au fost prezenți copii cu familiile lor, iar manifestația a fost de amploare. Și alți cetățeni au fost încurajați de manifestanți să participe la protest.

Manifestanții au purtat pancarte în care cereau condamnarea pe viață a agresorului lui Damaris, unii dintre ei cerând chiar condamnarea la moarte, care a fost abolită în Peru în 1979.

Protestatarii au adus cu ei jucării și animale de pluș.

Marșurile din Peru s-au derulat sub sloganul "Dreptate pentru Damaris."

Potrivit Ministerului pentru Drepturile Femeilor, mai mult de 21.000 de minore au fost victime ale unor violuri în ultimii patru ani. Numai în 2021, au fost înregistrate 6.929 de astfel de cazuri.

În Peru, violatorii de copii sub 14 ani riscă o condamnare la închisoare pe viaţă.


Pub