Cel mai bogat om din Ucraina promite că va contribui la reconstruirea oraşului Mariupol

17 Apr. 2022, 04:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2022, 04:53 // Actual //  Lupu Eduard

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, s-a angajat să ajute la reconstruirea oraşului Mariupol, unde deţine două mari oţelării despre care spune că vor fi din nou competitive la nivel mondial.

„Mariupol este o tragedie globală şi un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost şi va fi întotdeauna un oraş ucrainean”, a declarat Ahmetov pentru Reuters.

Rinat Ahmetov, mult timp cel mai bogat om din Ucraina, şi-a văzut imperiul de afaceri micşorându-se în 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Marea Neagră. Ulterior, două regiuni din estul Ucrainei, Doneţk şi Luhansk, şi-au proclamat independenţa faţă de Kiev, lovind din nou în afacerile lui Akhmetov.

Potrivit revistei Forbes, averea netă a lui Ahmetov era în 2013 de peste 15 miliarde de dolari. În prezent, aceasta se ridică la 3,9 miliarde de dolari.

„Pentru noi, războiul a izbucnit în 2014. Ne-am pierdut toate bunurile atât în Crimeea, cât şi în teritoriul ocupat temporar din Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a făcut mai duri şi mai puternici”, a spus el.

Rinat Ahmetov a mai spus că se va reîntoarce în Mariupol după război.

„Ambiţia mea este să mă întorc într-un Mariupol ucrainean şi să pun în aplicare planurile noastre (de nouă producţie), astfel încât oţelul produs la Mariupol să poată concura pe pieţele globale ca înainte”, a spus omul de afaceri.

Rinat Ahmetov a anunţat că va contribui la refacerea oraşului Mariupol şi a Ucrainei după război.

„Sunt încrezător că, în calitate de cea mai mare afacere privată din ţară, SCM va juca un rol-cheie în reconstrucţia postbelică a Ucrainei”, a mai spus el, citând oficialii care au declarat că pagubele provocate de război au ajuns la 1.000 de miliarde de dolari.

Omul de afaceri a vorbit şi despre ajutorul internaţional.

„Cu siguranţă vom avea nevoie de un program internaţional de reconstrucţie fără precedent, un Plan Marshall pentru Ucraina”, a spus el, făcând referire la ajutorul american care a ajutat la reconstrucţia Germaniei după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Am încredere că vom reconstrui cu toţii o Ucraină liberă, europeană, democratică şi de succes după victoria noastră în acest război”, a precizat Rinat Ahmetov.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:57 // Actual //  Lupu Eduard

În cazul în care proiectul de lege privind tutunul și vapatul va fi adoptat în cele din urmă, vânzarea de produse din tutun oricărei persoane născute după 1 ianuarie 2009 în Marea Britanie va fi o infracțiune.

Acest lucru înseamnă că, în prezent, copiii cu vârsta de 15 ani sau mai tineri nu vor putea cumpăra niciodată o țigară în mod legal, relatează Sky News.

Planul s-a numărat printre cele trei politici cheie anunțate de premierul britanic Rishi Sunak la conferința Partidului Conservator de anul trecut.

Cu toate acestea, unii conservatori mai permisivi au criticat interdicția, ceea ce înseamnă că premierul ar putea fi nevoit să se bazeze pe sprijinul din partea cealaltă a Camerei Comunelor pentru a trece proiectul de lege.

Printre cei care se opun interdicției se numără predecesoarea lui Sunak, Liz Truss, care a descris planurile ca fiind „profund neconservatoare” și Boris Johnson, care a catalogat mișcarea drept „o nebunie”.

Parlamentarilor conservatori li s-a acordat un vot liber cu privire la legislație și se așteaptă ca mai mulți să se opună atunci când va avea loc prima dezbatere completă în Camera Comunelor, marți.

Cu toate acestea, Partidul Laburist va susține propunerile, ceea ce face probabil ca legislația să treacă acest prim obstacol, indiferent de opoziția conservatorilor.

Proiectul de lege nu ar incrimina fumatul în sine, iar cei cu vârsta de 18 ani sau mai mult pot cumpăra țigări pentru totdeauna fără repercusiuni legale. Cu toate acestea, persoanele mai în vârstă ar putea fi nevoite să aibă asupra lor un act de identitate dacă vor să cumpere țigări în viitor.

Scopul interdicției este de a împiedica oamenii să fumeze chiar înainte de a se apuca de fumat, deoarece guvernul a atras atenția asupra faptului că fumatul creează o dependență foarte mare, patru din cinci fumători începând să fumeze înainte de vârsta de 20 de ani și rămânând dependenți pe viață.

Magazinele care nu respectă regulile vor fi sancționate imediat, iar guvernul spune că banii îi va folosi pentru alte măsuri de reprimare.

La începutul acestui an, noua coaliție guvernamentală din Noua Zeelandă a abrogat ceea ce ar fi fost prima interdicție la nivel mondial privind posibilitatea tinerilor de a cumpăra țigări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău