(foto, video) Înghețată, clătite și alte bunătăți gratuite. Food truck-ul care le aduce bucurii copiilor veniți din Ucraina

food track-ul
Foto: Igor Hîncu

Fondatorul „EduJoc”, Igor Hîncu, a pus pe roate un food truck care duce gratuit înghețată artizanală, clătite și alte bunătăți pentru copiii care vin din Ucraina. Cu ajutorul acestei camionete, ei își propun să se deplaseze la centrele unde sunt amplasați refugiații și să-i facă „să zâmbească”.

Sursă foto: Igor Hîncu

„Încă de la începutul războiului noi, cei de la EduJoc, am decis să-i ajutăm pe micii oaspeți veniți din Ucraina să zâmbească, să-și continue procesul educațional și să se simtă în Moldova ca acasă. Pentru asta toate jucăriile educative pe care le meșterim în atelierul nostru din Floreni le oferim gratuit copiilor refugiați în Moldova”, ne-a spus Igor Hîncu.

Sursă foto: Igor Hîncu

Fondatorul „EduJoc” menționează că, pe lângă jocuri, jucării, materiale didactice și activități creative, vor oferi micuților delicii pregătite artizanal de bucătării voluntari din Japonia, Germania, Canada, SUA, Irlanda și India

„Norocul nostru a fost că am dat peste Tony și Momo, care s-au arătat încântați de ideea food truck-ului. Tony este originar din Irlanda, iar Momo – din Japonia și împreună dețin un restaurant în Kanazawa încă din 2007. Imediat ce au aflat despre război, au decis că vor să ajute și să se implice. Inițial, au cumpărat bilete spre Polonia, dar în ultimă clipă au ales Moldova. Erau înarmați cu bunăvoință și cu dorința de a oferi o mână de ajutor”, menționează Igor Hîncu. Din 27 martie, Tony și Momo fac parte din echipa EduJoc.

Sursă foto: Igor Hîncu

Igor a specificat că, indiferent de preferințe, cultură și aspirații culinare, este cert faptul că procesul gătitului împreună, dar mai ales rezultatul acestuia, produce adevărate miracole: „Sperăm să avem resurse pentru a vizita toți oaspeții din Moldova, pentru a-i ajuta să se destindă și să uite un pic de tragedia trăită. Momentan, facem totul cu propriile resurse și cu sprijinul financiar al prietenilor din Germania”.

Sursă foto: Igor Hîncu

Fondatorul „EduJoc” spune că au organizat deja trei evenimente cu echipa internațională de voluntari la Floreni, la Râșcova, unde au avut parte de experiențe inedită: „Am legat peste 100 de prietenii frumoase cu oaspeți din Ucraina!”.

Igor Hîncu spune că ei acum caută o denumire pentru food truck-ul lor (se gândesc la denumirea de Gusta Hora, GustoHora sau Gusta Hora Internațională), iar cei care vor să le ofere o mână de ajutor, inclusiv și pe partea de design a camionetei, pot veni cu propuneri (aici).

Activitatea lui Igor Hîncu o puteți susține aici sau aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente