Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 5 milioane de euro

bani-portofel-diez-scaled
Foto: diez.md

Uniunea Europeană a anunțat astăzi, 17 martie, alocarea a 50 de milioane de euro pentru ajutoare umanitare care vor fi trimise Ucrainei şi Republicii Moldova. Din această sumă, 5 milioane sunt destinate Republicii Moldova.

Circa 45 de milioane de euro sunt rezervate pentru proiectele umanitare din Ucraina, în timp ce Republica Moldova, unde s-au refugiat de la începutul războiului sute de mii de ucraineni, va primi 5 milioane de euro, scrie agerpres.ro.

Suma face parte dintr-un pachet de 1 miliard de euro promis de Comisia Europeană la conferința de săptămâna trecută a donatorilor intitulată Stand Up For Ukraine (Alături de Ucraina). Până acum, conform comunicatului, din această sumă au fost cheltuite deja 143 de milioane pentru ajutoare umanitare destinate celor afectați de invazia rusă.

Fondurile anunţate astăzi, 17 martie, vor fi destinate serviciilor medicale de urgenţă, accesul la apă potabilă şi igienă, adăposturilor şi protecţiei, ajutoarelor băneşti şi combaterii violenţei împotriva femeilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente